Nieuws

Zorg voor privacy!

door Orkun Baytemir op 29 mei 2017

Mag de gemeente weten wat je mankeert als je ziek bent? En wie hebben er toegang tot je dossier? Waar ligt de grens bij het inkopen van zorg? Ons raadslid Orkun Baytemir maakt zich zorgen of de gemeente wel goed omgaat met de privacy van de Tilburgers die om zorg vragen.

De gemeente draagt zorg voor haar inwoners. De transitie van zorgtaken van rijk naar gemeente is in 2015 gestart. De zorg dichtbij organiseren brengt ook privacy uitdagingen mee voor de gemeente. Het is van groot belang dat de gemeente Tilburg voldoende oog heeft voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van onze inwoners.

Hoe is de situatie in Tilburg? Daarom stelde Orkun Baytemir vragen aan het college. Aanleiding was een rapport van de Rotterdamse Ombudsman. Om in Rotterdam vast te kunnen stellen of goed wordt omgegaan met de privacy van haar inwoners heeft de gemeentelijke ombudsman een onderzoek ingesteld. Op 31 januari is dat gepresenteerd. In het rapport wordt geconstateerd dat privacyregels onvoldoende worden nageleefd. Een zorgwekkende situatie, die de PvdA zeker niet wenst voor onze Tilburgers.

We houden je op de hoogte wat het college antwoord op onze vragen die je via deze link kan lezen.

 

Reacties zijn gesloten.