Orkun Baytemir

Raadslid
Woordvoerder: Werkgelegenheid, Wijken, Jeugd en Onderwijs en Financieel toezicht
Themacommissies: Sociale Stijging en Leefbaarheid

Ik ben een geboren Tilburger (35 jaar geleden, nog in het oude Elisabeth-ziekenhuis) en heb altijd in Tilburg zuid gewoond. Momenteel woon ik in Koningshaven/ Broekhoven. Ik ben van Turkse komaf en heb naast mijn beide ouders nog één zus en één broer. Sinds juli 2006 ben ik gelukkig getrouwd en heb inmiddels twee dochters.

Mijn politieke aspiraties zijn begonen nadat ik me eind jaren negentig gestort had in het vrijwilligersleven. Ik heb de stichting Nieuwe Brabantse Academici opgericht samen met mijn beste vrienden, heb deelgenomen aan de werkgroep Link in de wijk Goirke Hasselt, ben voorzitter geweest van Culturele Vereniging Omerhacili, ik ben secretaris van de Suleymaniye Moskee aan de Wandelboslaan geweest, heb deelgenomen in de werkgroep ‘Theaters Tilburg’ en ik ben bestuurslid van Stichting Takadoum geweest.

Tijdens onze activiteiten met de Nieuwe Brabantse Academici ben ik veel in aanraking gekomen met politiek en politici en raakte ik mijn hart kwijt aan de PvdA. Ik ben toen lid geworden en ben meteen actief geworden van de werkgroep Multiculti. Ik heb in 2006 al mogen voelen hoe het is om kandidaat te zijn voor de gemeenteraad van de Partij van de Arbeid. Toen heb ik helaas net niet voldoende stemmen gehaald om met voorkeursstemmen de gemeenteraad te bereiken. In 2010 ben ik voor het eerst gekozen als 11 van de 11 raadsleden. die vier jaar heb ik veel geleerd, veel dossierkennis opgedaan en contacten gelegd met de stad, organisaties en me gefocust om mijn portefeuille onderwijs, jeugd, jeugdzorgtransitie en wijken.

Ik ben trots dat ik in 2014 herkozen ben en nog 4 jaar de stad Tilburg kan dienen en me kan inzetten om PvdA Tilburg weer op de kaart te zetten. Dat ga ik samen met de fractie doen door onze speerpunten Zorg en Arbeidsmarkt goed op de agenda te zetten. Ik ga ervoor zorgen dat Tilburg op deze punten koploper wordt en blijft om te laten zien dat PvdA de partij is die opkomt voor de mensen met mindere kansen op de arbeidsmarkt en voor mensen die het hardst onze hulp nodig hebben.

Over 4 jaar wil ik kunnen zeggen dat, mede dankzij PvdA Tilburg, er niemand in Tilburg en in de regio Midden Brabant zonder zorg zal komen te zitten. Daarnaast streef ik naar het laagste werkloosheidscijfer van Nederland.  Hier ga ik me hard voor maken!

Orkun Baytemir
Raadslid PvdA Tilburg
Woordvoerder: Arbeidsmarktbeleid Jeugdzorgtransitie en Onderwijs en Jeugd.

Zorg voor privacy!

door Orkun Baytemir op 29 mei 2017

Mag de gemeente weten wat je mankeert als je ziek bent? En wie hebben er toegang tot je dossier? Waar ligt de grens bij het inkopen van zorg? Ons raadslid Orkun Baytemir maakt zich zorgen of de gemeente wel goed omgaat met de privacy van de Tilburgers die om zorg vragen.

lees verder »

Mensenrechtenverdediger Christopher uit Zuid-Soedan komt naar Tilburg

door Orkun Baytemir op 17 maart 2016

De PvdA Tilburg is trots dat haar initiatiefvoorstel Shelter City wordt uitgevoerd door de gemeente en dat we de eerste mensenrechtenverdediger Christopher binnenkort mogen verwelkomen in de stad. (zie http://www.raadtilburg.nl/actueel/981/initiatiefvoorstel) De mensenrechtenverdediger en journalist Christopher uit Zuid-Soedan woont vanaf eind maart 3 maanden in Tilburg. Hij gaat hier verder met het onderzoek naar de wantoestanden in

lees verder »

Art. 47 vragen omtrent privacygevoelige gegevens

door Orkun Baytemir op 23 november 2015

Op 22 november 2015 is in het televisieprogramma De Monitor grootscheepse schending van het beroepsgeheim medische dossiers in het kader van Jeugdwet en Persoonsgebonden budget aan de orde gesteld. Ook De gemeente Tilburg werd tijdens de uitzending genoemd. Hierin werd ter sprake gebracht dat er niet zorgvuldig omgegaan werd met privacygevoellige gegevens door gemeenteambtenaren. Vraag

lees verder »

Beschut werk: wethouder De Ridder over de knie bij Klijnsma

door Orkun Baytemir op 14 oktober 2015

Wethouder de Ridder moet diep door de knieën na een gesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma. In september 2014 heeft hij de Tilburgse gemeenteraad voorgesteld om het Beschut Werken voor de meest kwetsbare Tilburgers op de arbeidsmarkt af te schaffen. Met uitzondering van de PvdA heeft hij de gemeenteraad toen overtuigd van een fout besluit. Een

lees verder »

Boete bij een uitkering?!

door Orkun Baytemir op 27 januari 2015

De PvdA fractie stelt vragen over bestuurlijke boetes. De fractie vindt ook dat iedereen zich aan de regels moet houden, maar een boete opleggen zorgt vaak dat mensen juist in nog meer problemen komen en helpt niet het achterliggende probleem op te lossen. De PvdA Tilburg maakt zich daarom zorgen over Tilburgers met een uitkering

lees verder »