PvdA kaart problemen rondom veiligheid en gebruik van sporthallen in Tilburg aan

Door Sofie Meeuwissen op 23 mei 2024

De PvdA constateert dat gebruikers van de sporthal in sportcomplex De Drieburcht tegen een aantal terugkerende problemen aanlopen. Deze problemen komen ook terug bij andere sportaccommodaties in de gemeente. De fractie voerde gesprekken met diverse gebruikers van de sporthal, en PvdA-burgerraadslid Sofie Meeuwissen stelde op basis hiervan vragen aan het college. De PvdA hoopt hiermee bij te dragen aan een veilige en comfortabele sportomgeving voor iedereen.

Ten eerste blijkt dat de temperatuur in de sporthal bij warm weer snel oploopt, waardoor het onverantwoord wordt om te sporten. De gemeente gaf hierop aan dat de hal niet is ontworpen voor gebruik in de zomer. Sofie vraagt het college daarom of ze bekend is met de klachten over de temperatuur in de sporthal en welke maatregelen er genomen of gepland zijn om dit probleem aan te pakken. Daarnaast wil ze weten of het klopt dat er bij het ontwerp geen rekening is gehouden met gebruik in de zomer.

Ook blijkt dat meldingen van problemen – zoals legionella in de douches en de touwen in de hal – traag worden opgepakt en dat de communicatie hierover naar de gebruikers te wensen overlaat. De PvdA vraagt daarom of het college erkent dat onderhoud soms lang op zich laat wachten en dat de communicatie over herstel en oplossingen niet soepel verloopt. De fractie pleit voor betere communicatielijnen en samenwerking tussen de gemeente en de gebruikers.

Daarnaast stelt de PvdA vragen over de bezetting door conciërges in De Drieburcht. Volgens de gebruikers is deze onvoldoende, vooral in het weekend. Dat zou ten koste gaan van het schoonmaakniveau. De PvdA wil weten hoe de bezetting bij De Drieburcht is en of er signalen zijn van andere sportaccommodaties dat er behoefte is aan meer aanwezigheid van conciërges.

De geconstateerde problemen spelen niet alleen bij De Drieburcht, maar ook bij andere sportlocaties. Zo zijn er ook bij De Schelf in Berkel-Enschot en De Roomley in Udenhout klachten over het binnenklimaat en onderhoud. Sofie vraagt of deze problemen bij het college bekend zijn, en of er bij deze locaties werkzaamheden op de agenda staan. Overkoepelend vraagt Sofie of het college erkent dat er ook in een warme zomer of koude winter een gezond binnensportklimaat in sportaccommodaties mogelijk moet zijn, en hoe het college hier rekening mee houdt in bestaande en nieuwe accommodaties.

Sofie’s vragen lees je hier terug.

Sofie Meeuwissen

Sofie Meeuwissen

Beste mensen, Mijn naam is Sofie Meeuwissen. Op 20 juni ben ik geïnstalleerd als burgerraadslid. Met heel veel plezier ga ik me inzetten om Tilburg nog een stukje socialer te maken. Belangrijke vragen voor mij waar we actief mee aan de slag moeten zijn… …hoe maken we kansen eerlijker en gelijker voor álle Tilburgers? …hoe

Meer over Sofie Meeuwissen