7 maart 2015, om 14:00, Odulphuslyceum in Tilburg | Odulphuslyceum in Tilburg

Jetta Klijnsma in debat over jeugdwerkloosheid in Tilburg op zaterdag 7 maart.

Jetta Klijnsma in debat over jeugdwerkloosheid

 

Zaterdag 7 maart debateert staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) om 13.00 uur in het Odulphuslyceum aan de Noordhoekring met jongeren en met vertegenwoordigers van de politiek en de sociale partners over de aanpak van de jeugdwerkloosheid en over discriminatie op de arbeidsmarkt in Noord Brabant.

 

Andere thema’s die aan bod komen zijn de toegankelijkheid van de arbeidsmarkt voor jongeren met een Marokkaanse of Turkse achtergrond en hoe dit probleem aangepakt moet worden. Ook de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt is een thema en de vraag hoe het onderwijs in staat is de dynamiek van het bedrijfsleven te volgen.

 

Deelnemers aan het debat naast Jetta Klijnsma zijn Daan Withagen (FNV) die de belangen van de werknemers behartigt, Peter van Ierland (BZW) die namens de werkgevers spreekt en provinciaal politicus Driek van Griensven. Ook Yassir Houtch en Orkun Baytemir nemen deel aan het debat om de situatie van Turkse en Marokkaanse jongeren onder de aandacht te brengen.

 

Iedereen is welkom om een bijdrage aan het debat te leveren en vragen te stellen aan de verantwoordelijke staatssecretaris. Het debat begint vindt plaats op het Odulphuslyceum in Tilburg en duurt van 13.00 tot 14.00 uur en het is gratis. De koffie staat klaar.