5 juni 2015, om 22:00, Levensbouw | Levensbouw

PvdA Tilburg bijeenkomst Transities

Onze zorg vrijdag 5 juni 19.30-20.00 Levensbouw met onder andere Tweedekamerlid Otwin van Dijk

Op 5 juni organiseert de PvdA afdeling Tilburg de tweede van de vier bijeenkomsten over “onze zorg”. Deze staat in het teken van de transities, met name voor de zorgkant.
De bijeenkomst wordt gehouden in het PvdA partijgebouw in Tilburg aan de Melis Stokestraat.
Naast partijleden zijn ook beleidsmakers en zorguitvoerders van buiten de partij uitgenodigd.

De personen zijn onder te verdelen in vier categorieën:

1) Beleidsmakers
2) Zorgaanbieders
3) Huidige zorgvragers
4) Toekomstige zorgvragers

Doel van de bijeenkomst is “ontmoeten en meenemen”, waarbij we willen dat alle deelnemers elkaar in verschillende combinaties tegenkomen. Dat doen we via een Carrouselopzet. Dat is voor onze leden niet nieuw (de afgelopen twee ALV’s zijn op deze manier gehouden en ook de eerste bijeenkomst over de transities). De carrousel kent zes tafels:

* Het keukentafelgesprek

* 18+

* Cliëntenparticipatie

* Hulpmiddelen

* Mantelzorg en privé ondersteuning

* Communicatie en voorlichting

Deze zes zullen wel niet vreemd overkomen. Iedere tafel heeft een (niet-deskundige) tafelheer/tafeldame die het gesprek betreffende het onderwerp gestructureerd leidt. Per tafel is circa vijftien minuten gepland, daarna gaat men verder naar een andere tafel in een volstrekt andere groepssamenstelling, wat er voor zorgt dat met zes tafels en circa vijftig deelnemers iedereen met bijna iedereen aan een tafel heeft gezeten. Iedere deelnemer krijgt dan ook een eigen “loopbriefje” (route in welke volgorde welke tafels worden bezocht)

Na afloop geven de tafelheren door (in één zin) wat het meest markante was wat er aan de tafel gebeurde, en daarna wordt gevraagd aan een aantal “prominenten” (die we niet meer voor hoeve te stellen wat iedereen kent iedereen) wat men precies meeneemt naar aanleiding van deze bijeenkomst. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat kamerlid Otwin van Dijk zo’n prominent is, maar een prominent kan ook een gewoon lid zijn of een zorgaanbieder van buiten de partij.

Het ruwe programma:
19.30 Inloop en informele opening
20.00 Eerste ronde
20.15 Tweede ronde
20.30 Derde ronde
20.45 Pauze
21.00 Vierde ronde
21.10 Vijfde ronde
21.20 Zesde ronde
21.30 Plenair: Feedback van prominenten
21.55 Afsluiting
22.00 Brabantse borrel

Het PvdA pand in Tilburg is rolstoeltoegankelijk.