18 mei 2017, om 20:00, Kolektivo, Trouwlaan 189, 5021 WG Tilburg | Kolektivo, Trouwlaan 189, 5021 WG Tilburg

Wereldcafé | Talkshow over Tilburg in de Wereld met Yusuf Celik

Tilburgers reizen de wereld over. Ze houden vakantie, doen zaken, ontdekken andere culturen en maken vrienden. Buitenlanders komen naar Tilburg als student, migrant, vluchteling, echtgenoot, muzikant of expat. Tilburg is deel van de wijde wereld. Dat levert lekker eten op, kleur, veel verhalen en indrukken, maar ook botsing van culturen. We praten en discussiëren erover in het Wereldcafé, graag met u!

Zo gaan we o.a. de discussie aan met Yusuf Celik (PvdA Tilburg) of DENK goed is voor de democratie en luisteren we naar een verhaal van een ‘Tilburger-van-ver’, maar u hoort ook waarom kinderen in een ‘uithoek’ van Kenia blij zijn met de Tilburgse tweedehandskledingwinkel Tante Pollewop. Verder praten we met Hedwig Zeedijk. Zij is Tilburgse, maar werkte en woonde jarenlang als journaliste in Rome. Sinds kort is zij teruggekeerd naar Tilburg en werkt nu bij De Pont.

Uiteraard is er ook muziek! Afera praat over muziek maken in Srebrenica in 2017 waar de muziek ervoor zorgt dat Serviërs en Moslims weer samen zijn en praten.
‘Wij willen niet blijven hangen in het verleden, maar opbouwen.’ Het volgende doel van de drie jonge bandleden -Miroslav ‘Mix’ Andrić, Muamer ‘Civa’ Civić en Aoel Hrustić- van Afera: een cultureel jongerencentrum in Srebrenica. We gaan luisteren naar hun muziek en praten met twee van de bandleden.

De avond wordt geleid door Joyce van der Horst en Kenan Avsjaloemov.

Wereldcafé | Talkshow over Tilburg in de Wereld
Wanneer: donderdag 18 mei
Waar: Kolektivo, Trouwlaan 189, 5021 WG Tilburg
Tijdstip: Aanvang programma 20.30u. | inloop vanaf 20.00u.
Entree: € 2,50 (inclusief consumptie), kaarten aan de deur. 

Voorafgaand aan het Wereldcafé, tussen 17:00 en 19:30 uur, kunt u ook eten bij Balkan-eethuis Kolektivo. Speciaal voor bezoekers van het Wereldcafé biedt Kolektivo een maaltijddeal. Reserveren kan via kolektivotilburg@gmail.com of hun Facebookpagina.

Het Wereldcafé wordt mede mogelijk gemaakt door Portagora, Centrum voor Europese Samenwerking Tilburg en Kolektivo Tilburg.