Jan Wouters

Geboren en getogen in Tilburg. In Tilburg, stad waar wij van houden, geboren in de Sint Janstraat. Gewoond in het Groeseind, Wandelbos, Heikant, de Reit en nu woonachtig in de Blaak.

Brede werkervaring en opleiding.

JanAls elektromonteur in de bouw begonnen in 1968. Met 40 jaar werkervaring bij de Nederlandse Spoorwegen als: Onderhoudsmonteur locomotieven werkplaats Tilburg, Praktijkopleider Vakscholen NS, Manager van conducteurs en machinisten in Dordrecht/Rotterdam, Loopbaanadviseur Mobiliteitcentrum Eindhoven en Hoofd Opleidingen NedTrain Utrecht. Ervaring met vakbondswerk en NS Centrale Ondernemingsraad. Deze mooie loopbaan heb ik kunnen maken dankzij de steun van een fantastisch maatje en een studie MBO/HBO personeel/arbeidsmarktbeleid naast mijn werk.

Toekomst: solidair, rechtvaardig, democratisch en duurzaam

Deze sociaal democratische waarden hebben mij onder andere de ruimte gegeven om mij te ontwikkelen. En die waarden wil ik als kompas gebruiken voor mijn werk in de Raad. Ik heb een sterke motivatie om de komende periode aan het politieke stuur in Tilburg mee te gaan draaien, als ik zie wat er voor taken op de Gemeente Raad af komen wil ik actief meedoen. Met mijn voeten stevig in de Tilburgse samenleving en met handen die nog steeds weten wat werken is. Ik wil meer van onderop antwoorden vinden die werken, stap voor stap werken aan verbeteringen van welzijn en werkgelegenheid in Tilburg.

Afstand tussen burger en politiek bestuur verkleinen.

Ik wil mij inzetten in de gemeenteraad om de sociaal democratie te steunen voor ouderen én voor jongeren, voor laag én hoog opgeleiden. Door mensen op te zoeken, goed te luisteren en meer verbindingen te leggen. Door direct persoonlijk contact én met de moderne sociale media. Samenwerken in Tilburg met wijken en buurten om te zorgen dat burgers een grotere rol gaan pakken in politiek en bestuur.

De spoorzone van Tilburg.

De ontwikkeling van de spoorzone in Tilburg heeft als ex NS-er mijn speciale aandacht. Ik wil samenwerken om op die unieke historische plek een kloppend (markt) hart te maken van dynamiek en verbinding voor Tilburg en omstreken. Een ontmoetingsplaats voor jonge en oudere Tilburgers, de historische Tilburgse spoorzone, een prachtige plek voor startende ondernemers!