Sofie Meeuwissen

In 2001 kwam ik als studentDSC05210e aan de Lerarenopleiding Nederlands naar Tilburg. Ik voelde het al snel: Tilburg, stad waar ik van hou. Mijn lief en ik kochten een huisje en besloten nooit meer weg te gaan. Ondertussen hebben we twee dochters die ik ook een Tilburg toewens om van te houden. Daarvoor ga ik me hard maken de komende jaren.

 Toen ik in augustus 2012 mijn master behaalde, was een van mijn eerste gedachten: wat zal ik nu eens gaan doen?  Al snel borrelde het idee in me op raadswerk te gaan verzetten. Ik denk dat mijn achtergrond als docent Nederlands daar bijzonder goed bij aansluit: voor de klas op het Koning Willem II College ben ik bezig met debatteren, teksten schrijven, presenteren, cultureel verdiepen…

Mijn man zwaait de scepter bij Denksportcafé Theseus aan de Bredaseweg. Als gastvrouw leer ik daar enorm veel over Tilburg, door alle Tilburgers die ik er ontmoet, en natuurlijk over het ondernemerschap.

Het lijkt me ontzettend interessant om nog dieper in deze stad te kruipen, om mee te mogen denken over de zaken die Tilburg Tilburg maken. Daarnaast trekt het politieke speelveld me al zolang ik me kan herinneren. Ik ben dol op debat en discussie, op het geven van mijn mening en het uitwerken van plannen. Ik verwacht dat het raadswerk me zal passen als een lekker warme jas.