Maureen Witlox ‘Op weg naar #GR18’

We zitten volop in de campagneperiode richting de Tweedekamerverkiezingen. Maar ook op lokaal niveau zijn we druk met de voorbereidingen voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Op weg daar naartoe gaan we een paar leden volgen op hun pad op weg naar de verkiezingen. 

Maureen Witlox

“Even voorstellen. Mijn naam is Maureen Witlox en sinds oktober 2016 lid van PvdA.

Na jaren als vrijwilliger alleen met plaatselijke politiek te maken hebben gehad, vond ik het tijd worden om mij aan te sluiten bij de partij die het dichtst bij mij ligt.

Momenteel zit ik in de groep, die zich eventueel kandidaat stelt voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. In het kader daarvan ben ik naar verschillende bijeenkomsten geweest zoals o.a. Groen en water in de stad, maatschappelijke waarde van sport, de Armoede Challenge, het PvdA congres in Utrecht. Wat ik ook belangrijk vind, is het bijwonen van de ALV en verschillende fractie- en gemeentevergaderingen.

Dit alles doe ik omdat het interessant is en tevens omdat het goede leermomenten zijn. Ook besef ik zo hoeveel tijd een raadslid per week kwijt is aan het lezen van de stukken, de voorbereidingen en het volgen van vergaderingen.

Wat mij wel opvalt is dat er weinig vrouwen in de politiek zitten. Daarom doe ik hierbij een oproep aan de vrouwelijke leden: schroom niet en kom!”