Door Privé: Rens Overeem op 3 mei 2015

Actie tegen wateroverlast

Piushaven 5Partij van de Arbeid vraagt gemeente het voortouw te nemen in voorkomen van wateroverlast 

De fractie van de Partij van de Arbeid heeft een initiatiefvoorstel ingediend waarmee ze het college vraagt om meer te doen tegen wateroverlast in Tilburg. Afgelopen zomer nog werd Tilburg hard getroffen door hevige regenval. Ook in een eerder stadium stonden in Tilburg al kamers en kelders blank. Klimaatrapporten voorspellen dat overlast door neerslag in de toekomst alleen maar zal toenemen. Zo kwam vorige week een bericht in het nieuws waarin ook verzekeraars overheden waarschuwen voor de gevolgen van deze klimaatverandering: (http://www.nu.nl/geldzaken/4036681/schade-regen-en-hagel-gaat-toenemen.html).

De PvdA wil dat de gemeente deze handschoen oppakt en in overleg treedt met verzekeraars, burgers, waterschappen en woningbouwcorporaties. Alle belanghebbenden zouden samen moeten werken om het risico op schade te verkleinen. De grootste schadeposten voor verzekeraars in de laatste jaren zijn schades door noodweer en storm. Ook voor verzekeraars is er dus winst te behalen op dit punt. Door te investeren kunnen overheden en verzekeraars de schadeposten verkleinen, en zo snijdt het mes dus zowel aan de kant van de burger als aan de kant van de verzekeraar.

Een voorbeeld dat wordt aangedragen door de PvdA is het instellen van een subsidie op de aanleg van groene daken. Groene daken zorgen voor een vertraagde regenafvoer naar de riolering waardoor het riool meer tijd krijgt om het regenwater te verwerken. Daarbij komt dat groene daken woningen energiezuiniger maken, de levensduur van een dak verlengen, de biodiversiteit in de stad verhogen en bijdragen aan het verschonen van de lucht. Veel andere steden in Nederland kennen al dergelijke subsidies voor de aanleg van groene daken.

Lees hier het initiatiefvoorstel na: PvdA initiatiefvoorstel groene daken

Privé: Rens Overeem

Privé: Rens Overeem

Na de gemeenteraadsverkiezingen (2014) ben ik als commissielid Leefbaarheid betrokken bij de huidige fractie. Mijn interesse in politiek heb ik van huis uit meegekregen. Ik vind het vooral belangrijk dat de politiek verder gaat dan de waan van de dag. De politiek wordt steeds vaker gemarginaliseerd tot het tijdelijk besturen van een gemeente of land. Voor

Meer over Privé: Rens Overeem