27 juli 2021

Ben jij ons nieuwe gemeenteraadslid!? Kandidaatstelling GR2022

Ben jij die topper die de sociaaldemocratische waarden van de PvdA de komende vier jaar uit wil gaan dragen in de gemeenteraad van Tilburg? Wacht dan niet langer en stel je nu kandidaat!

Je kunt jezelf vanaf 7 juni 2021 kandidaat stellen. Dit doe je door een mail te sturen naar [email protected] met het bericht dat je je kandidaat wil stellen, en daarbij een motivatiebrief en een cv. Als je dat gedaan hebt, krijg je verdere aanvullende informatie en enkele verplichte PvdA documenten die je moet ondertekenen. Hierna worden al deze documenten gebundeld en gaan ze naar de kandidaatstellingscommissie. Je kunt je uiterlijk tot en met 31 augustus 2021 kandidaat stellen. De gesprekken met de kandidaatstellingscommissie zullen in principe plaatsvinden in september. Indien het binnen de dan geldende coronamaatregelen mogelijk is, zullen deze gesprekken fysiek plaatsvinden. De definitieve kandidatenlijst zal worden vastgesteld in de afdelingsvergadering van 23 november 2021.

Voor de lijsttrekker is er een iets andere procedure aangezien deze positie zal worden ingevuld voordat de rest van de lijst wordt vastgesteld. Wil jij je kandidaat stellen om lijsttrekker voor de PvdA Tilburg te worden? Dan kun je je tot uiterlijk 3 augustus 2021 kandidaat stellen. Het gesprek van de kandidaatstellingscommissie met de kandidaat-lijsttrekker(s) zal plaatsvinden in augustus 2021, waarna de commissie een voordracht doet aan de afdelingsvergadering. De afdelingsvergadering zal op 7 september 2021 over deze voordracht stemmen.

PvdA Tilburg heeft een profielschets opgesteld voor de kandidaat-raadsleden en de lijsttrekker. Het profiel vind je hier: Profielschets PvdA Tilburg GR22

Weet je nog niet zeker of je je kandidaat wilt stellen, of heb je nog vragen? Onze afdelingsvoorzitter Diana staat je met alle plezier te woord. Ze is bereikbaar via [email protected].