Door Privé: Orkun Baytemir op 14 oktober 2015

Beschut werk: wethouder De Ridder over de knie bij Klijnsma

magazijnenWethouder de Ridder moet diep door de knieën na een gesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma. In september 2014 heeft hij de Tilburgse gemeenteraad voorgesteld om het Beschut Werken voor de meest kwetsbare Tilburgers op de arbeidsmarkt af te schaffen. Met uitzondering van de PvdA heeft hij de gemeenteraad toen overtuigd van een fout besluit. Een besluit dat niet past binnen de nieuwe Participatiewet.

Jetta Klijnsma, staatssecretaris voor het arbeidsmarktbeleid, fluit de Ridder nu keihard terug en laat hem stevig zand happen. In haar brief van 18 september jl. maakt zij duidelijk dat veel gemeenten in Nederland het Beschut Werken niet goed of helemaal niet uitvoeren. Met extra middelen wil zij de onwelwillende gemeenten stimuleren om het beleid aan te passen. Als de betrokken gemeenten deze handreiking onvoldoende oppakken, dan ziet Klijnsma zich genoodzaakt om in de wet te verankeren dat er plaatsen in Tilburg gerealiseerd worden voor mensen die in aanmerking komen voor Beschut Werken.

De PvdA Tilburg heeft zich vanaf het begin fel verzet tegen de plannen van de Ridder om het Beschut Werken grofweg af te schaffen, immers de meest kwetsbaren op de arbeidsmarkt worden het meeste geraakt. De beslissing van de Raad was ook helemaal niet nodig, want in de plannen van de PvdA konden de meest kwetsbaren op de arbeidsmarkt zonder extra geld keurig aan het werk blijven.

De PvdA Tilburg roept de Ridder daarom zo snel mogelijk zijn foute besluit toe te geven en het Beschut Werken weer mogelijk te maken. Daarnaast roepen wij de wethouder op om de Raad per direct te informeren hoe hij de middelen van Klijnsma gaat inzetten en op welke wijze hij de kandidaten voor het Beschut werken gaat informeren.

Privé: Orkun Baytemir

Privé: Orkun Baytemir

Ik ben een geboren Tilburger (35 jaar geleden, nog in het oude Elisabeth-ziekenhuis) en heb altijd in Tilburg zuid gewoond. Momenteel woon ik in Koningshaven/ Broekhoven. Ik ben van Turkse komaf en heb naast mijn beide ouders nog één zus en één broer. Sinds juli 2006 ben ik gelukkig getrouwd en heb inmiddels twee dochters.Mijn

Meer over Privé: Orkun Baytemir