Het akkoord is rond!

28 mei 2022

Het akkoord is rond! Met enthousiasme hebben de leden gedurende de Algemene Ledenvergadering van de Partij van de Arbeid Tilburg ingestemd met het akkoord ‘Meer voor elkaar’.

Tijdens de ALV van 25 mei heeft de gemeenteraadsfractie haar leden geïnformeerd over het akkoord dat samen met GroenLinks, D66 en VVD is bereikt. Het akkoord dat als titel ‘Meer voor elkaar‘ heeft meegekregen is een vertaling van de verkiezingsuitslag waarbij de stad overwegend sociaal en progressief heeft gekozen.

De fractie van de PvdA kijkt terug op een intensieve periode met voor de sociaaldemocraten een meer dan geslaagd resultaat. Met een mooie kandidatenlijst en een goed programma gingen we een wervelende campagne in. Na de winst bij de verkiezingen, kon de fractie aanschuiven bij de onderhandelingen voor de vorming van een nieuw college. We hebben vanaf het begin het accent gelegd op sociaal. Met resultaten. Zo heeft onze inzet geresulteerd in het verhogen van het aandeel sociale woningbouw, wordt er de komende collegeperiode extra geïnvesteerd in de wijken, zijn de versoberingen van de minimaregelingen eindelijk van de baan, wordt er geld uitgetrokken om kansengelijkheid te bevorderen (5 mln), arbeidsmarktoplossingen te vinden (5 mln), het innovatiefonds voor het sociaal domein verlengd en opnieuw gevuld (10 mln), worden er basisbanen gerealiseerd en wordt de meedoenregeling verhoogd. Op het onderwerp Wijkevoort is stevig met elkaar gesproken. De partijen die het college vormen vinden elkaar in de tekst zoals deze staat geformuleerd in het akkoord. Eerst is het woord aan de rechter. Dat oordeel zal de coalitie accepteren en respecteren. Voor de volgende fase van Wijkevoort kiezen we nadrukkelijk voor inbreiding op bestaande bedrijventerreinen boven uitbreiding.

De fractie heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering een toelichting gegeven op de portefeuilleverdeling in het college en de beoogd wethouder namens de Partij van de Arbeid. Yusuf Celik wordt door de fractie als kandidaat naar voren geschoven om als wethouder Wonen, Wijken en Integratie zitting te nemen in het college.

Het volledige akkoord is hier na te lezen. Lees en zie wat we de komende jaren gaan bereiken!

Foto omslag: Dolph Cantrijn/gemeente Tilburg