Het huurteam werkt voor inwoners van Tilburg

Door Yusuf Çelik op 15 december 2022

Een van de kernpunten van de PvdA Tilburg is goed en betaalbaar wonen voor alle Tilburgers. Helaas zijn er toch nog veel misstanden in de gemeente. Denk aan discriminatie door huurbazen, te hoge huurprijzen of onterechte servicekosten. Daarom heeft Tilburg een huurteam, dat bewoners helpt bij het rechtzetten van deze misstanden. Na een evaluatie is besloten om dit huurteam te continueren en er meer geld voor uit te trekken. 

Namens de PvdA is Yusuf Çelik wethouder Wonen, Wijken en Integratie in het College. Hij is in die rol betrokken geweest bij de evaluatie van het huurteam, en is erg blij dat het huurteam door kan gaan. “Ik ben bijvoorbeeld erg trots over de evaluatie van het huurteam,” zegt hij. “Het Tilburgse huurteam staat huurders bij in het halen van hun recht. Daarin gaat het bijvoorbeeld over achterstallig onderhoud, onterechte servicekosten, of in bredere zin een kwetsbare positie van de huurder ten opzichte van de verhuurder – bijvoorbeeld in studentenwoningen.”

“Dat doen we ‘helaas’ met succes; er zijn zo’n 750 meldingen geweest. Dat betekent dat het probleem erg omvangrijk is. Aan de ene kant is het verschrikkelijk om te zien dat huurders in zo’n positie zitten, maar aan de andere kant is het wel de realiteit. We moeten als overheid helpen en zorgen dat de markt wordt gereguleerd. We moeten zorgen dat verhuurders zich aan de regels houden. Als ze dat doen, hebben ze geen probleem met mij als wethouder en het volledige college.”

Als wethouder Wonen, Wijken en Integratie kan Yusuf veel doen om een van de belangrijkste standpunten van de PvdA te realiseren.

Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Mijn naam is Yusuf Celik (40 jaar). Ik ben sinds 2022 wethouder Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg voor de PvdA. Hiervoor was ik vanaf 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem. Politiek gaat over mensen. Over zorgen,

Meer over Yusuf Çelik