Het PvdA Tilburg-Team is compleet!

19 december 2022

Oud-burgerraadslid Hans Rube is per 1 december fractiemedewerker van de PvdA Tilburg, en daarmee is het PvdA Tilburg-Team voor deze raadsperiode helemaal compleet! Met drie raadsleden, drie burgerraadsleden, een wethouder, twee fractiemedewerkers en een bestuur gaan we samen voor een socialere, eerlijke en groenere gemeente Tilburg. 

Hans was samen met Rita Barto burgerraadslid tijdens de vorige raadsperiode. Rita vormt samen met Sofie Meeuwissen en Kees Stoffelen het team van burgerraadsleden, en Hans is nu dus samen met Zed Pellenaars fractiemedewerker voor de PvdA Tilburg. Hans zegt over zijn eigen rol het volgende: “ik ga nu als fractiemedewerker aan de slag en probeer uit de wijken en dorpen zaken op te pikken die voor onze partij en met name de fractie van belang zijn. Dat varieert van kleine ergenissen tot grote wensen. […] Mijn taak is het om dicht op de huid van onze Tilburgers te kruipen en goed te luisteren naar wat leeft onder onze wijk-, buurt- en dorpsgenoten.”

In de raad zitten deze periode drie PvdA’ers, namelijk fractievoorzitter Stefan Jansen, Bea Mieris en Aziza Aboulkacem. In het College van Burgemeester en Wethouders is deze periode Yusuf Çelik namens de PvdA wethouder Wonen, Wijk en Integratie.

Natuurlijk heeft onze partij ook een bestuur, wat inmiddels bestaat uit vijf leden. Zij verzorgen veel van onze evenementen en activiteiten, waardoor we als partij binding met onze leden hebben.

Met dit complete team kunnen we de aankomende tijd veel betekenen voor Tilburg, bijvoorbeeld in de raad met onze drie raadsleden als in het College met onze wethouder Yusuf!