Maak souvenirtje van Draaiend Huis

Door Yusuf Celik op 19 december 2018

“Het Draaiend Huis op de Hasseltrotonde is zo spraakmakend en wordt internationaal als kunstwerk geroemd, dat de stad er best een souvenir van kan laten maken. De PvdA denkt daarbij aan een mini-huisje in de vorm van een puntenslijper.

,,Als het dan bij de VVV en op andere plaatsen in de stad verkocht wordt tegen een redelijk bedrag, kan de gemeente daarvan jaarlijks onderhoud laten uitvoeren. Zo betaalt het huis zichzelf terug”, stelt de fractie.

Het idee komt uit de koker van voormalig raadslid en kunstenares Tine van de Weyer. Ontwerper van het Draaiend Huis, John Körmeling, vindt het volgens haar een goed idee. ,,Maar er moeten nog zaken geregeld worden rond het beeldrecht.”

Nieuw idee laten zegevieren

De kunstenares erkent dat een puntenslijper in de digitale wereld een wat achterhaald idee lijkt.: wie slijpt er in deze digitale tijd nou nog een punt aan een potlood? Toch kan het een dierbare herinnering aan Tilburg zijn. Van de Weyer: “Het is een symbool om dóór te tekenen, te allen tijde een nieuw idee te laten zegevieren.”

De Tilburgse raad stemde vorige week in meerderheid in met een nieuwe reparatie van het huis. Dat staat wel weer een aantal weken stil.”

Bron: bd.nl

 

 

 

Yusuf Celik

Yusuf Celik

Mijn naam is Yusuf Celik (38 jaar). Ik ben sinds 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem Politiek gaat over mensen. Over zorgen, ideeën, klachten, dromen en ambities van alledag. Als gemeenteraadslid probeer ik open te staan voor

Meer over Yusuf Celik