Meld je aan voor de leergang van PvdA Tilburg!

Door Bob van Soolingen op 20 juni 2020

Meld je aan voor de ‘Red Politics’-leergang van de PvdA Tilburg!

De PvdA Tilburg start in het najaar van 2020 met een vernieuwde leergang genaamd ‘Red Politics’. De leergang is bedoeld voor nieuwe leden en jong talent en brengt verdieping en gezelligheid. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Wil je meer weten over de idealen van de PvdA? Over hoe je actief kunt zijn met deze idealen binnen of buiten de PvdA? Neem dan deel aan deze serie van vier workshops en bijeenkomsten en ontmoet verschillende interessante gasten. Onder voorbehoud van deelname zullen bijvoorbeeld Lilianne Ploumen (oud-minister en huidig Tweede Kamerlid), Jeroen Dijsselbloem (oud-Minister van Financiën) en Theo Weterings (burgemeester Tilburg) met de deelnemers spreken.

Voor de leergang is beperkt plaats. Slechts 15 personen kunnen deelnemen (we houden ons aan de 1,5 meter RIVM richtlijn). Wees er dus snel bij. Je dient minimaal 3 van de 4 bijeenkomsten aanwezig te kunnen zijn. Aanmelden kan door een e-mail met korte motivatie te sturen naar leergang@pvdatilburg.nl Vermeld in je e-mail je contactgegevens (naam, leeftijd, woonplaats, telefoon en e-mailadres) én vertel kort waarom juist jíj zo graag deel zou willen nemen.

Wil je eerst meer informatie voordat je een e-mail stuurt? Neem dan contact op met bestuurslid Bob van Soolingen via leergang@pvdatilburg.nl Deelname is kosteloos. De organisatie maakt indien nodig een selectie van de aanmeldingen en informeert degenen die een e-mail hebben gestuurd uiterlijk 1 september of zij kunnen deelnemen. Houd onderstaande data tot dan zeker gereserveerd in jouw agenda!

 

De vier bijeenkomsten zien er als volgt uit (programma onder voorbehoud, ook in verband met Coronamaatregelen):

Politiek van Waarde
Dinsdag 29 september 2020 (avond, 19:30-21:30) – Boulevard Café
Met Lilianne Ploumen, oud-Minister en huidige Tweede Kamerlid, en Mary Fiers, oud-Eerste Kamerlid en voormalig voorzitter van afdeling Regio Eindhoven
Waarom zou je in de politiek gaan? Waarom bij de PvdA? Waar staat onze partij voor en wat zijn de verschillen met andere partijen? En hoe zorgen we dat politiek echt van waarde is? We gaan erover in gesprek met twee topvrouwen van de PvdA: Lilianne Ploumen (via online verbinding) en Mary Fiers.

Meet up Jeroen Dijsselbloem; over financiën, landelijke politiek en Brabant
Dinsdag 6 oktober 2020 (avond, 19:30-21:30) – ‘t Laken
Met Jeroen Dijsselbloem, oud-Ministervan Financiën, en Stijn Smeulders, fractievoorzitter PvdA Brabant
We treden in gesprek met Jeroen Dijsselbloem, oud-Minister van Financiën en oud-Tweede Kamerlid. Hij neemt ons mee in het belang van kennis van financiën, in de landelijke politiek en naar zijn Brabantse roots. Deze bijeenkomst sluiten we online aan bij de Brabantklas 2020, de Brabantse leergang, en staan we eveneens stil bij het belang van samenwerking in Brabant. Als speciale side-kick zal Stijn Smeulders, fractievoorzitter PvdA Brabant, de avond inleiden en afsluiten.

Kloven in de samenleving (open bijeenkomst voor alle leden en niet-leden)
Dinsdag 3 november 2020 (avond, 19:30-21:30) – ’t Laken
Met lokale experts op het gebied van armoede, onderwijs en de Tilburgse wijken
De samenleving kent grote verschillen tussen arm en rijk, hoger en lager opgeleid of tussen verschillende wijken. Het maakt uit waar jouw wieg heeft gestaan. Op welke wijzen wordt deze kloof in Tilburg zichtbaar en hoe kunnen we daar iets aan doen? We gaan hierover met elkaar en experts in gesprek.

Pizza & politics
Dinsdag 1 december 2020 (avond, 19:30-21:30) – Oranjezaal Paleis-Raadhuis
Met burgemeester Theo Weterings
Na een gezellige gezamenlijke afsluiter van de leergang met pizza en een drankje gaan we in gesprek met PvdA-raadslid Bea Mieris en de burgemeester van Tilburg. Hoe ziet de lokale politiek er in Tilburg uit? Kun je als raadslid het verschil maken en welke stijlen ziet hij? Welke onderwerpen worden de komende jaren écht belangrijk? We zullen de leergang eindigen met een echte pubquiz, die wordt verzorgd door de JS Brabant!

Bob van Soolingen

Bob van Soolingen

Mijn naam is Bob van Soolingen en sinds mei 2019 ben ik algemeen bestuurslid bij PvdA Tilburg. Na te zijn opgegroeid in Veldhoven, ben ik in 2014 verhuisd naar Tilburg voor mijn studie. Sindsdien woon ik met veel plezier in onze stad. Nadat ik mijn studies in internationaal recht en filosofie heb afgerond, ben ik

Meer over Bob van Soolingen