Door op 17 maart 2016

Mensenrechtenverdediger Christopher uit Zuid-Soedan komt naar Tilburg

3262669023_37d97f33d7_oDe PvdA Tilburg is trots dat haar initiatiefvoorstel Shelter City wordt uitgevoerd door de gemeente en dat we de eerste mensenrechtenverdediger Christopher binnenkort mogen verwelkomen in de stad. (zie http://www.raadtilburg.nl/actueel/981/initiatiefvoorstel)

De mensenrechtenverdediger en journalist Christopher uit Zuid-Soedan woont vanaf eind maart 3 maanden in Tilburg. Hij gaat hier verder met het onderzoek naar de wantoestanden in zijn geboorteland. Om iets terug te doen voor de stad, vertelt Christopher over zijn werk en de situatie in Zuid-Soedan tijdens bijeenkomsten en op scholen. De organisatie Switch verzorgt dit programma in samenwerking met de gemeente en Tilburg University. Een aantal steden in Nederland geeft mensenrechtenactivisten die in hun eigen land worden bedreigd en moeilijk hun werk kunnen doen tijdelijk onderdak. Tilburg is een van die zogenoemde shelter cities. Door het verblijf van Christopher in Tilburg hoopt de gemeente Tilburg dat inwoners bewust worden van de problemen in de wereld: een spiegel in het kader van mondiale bewustwording.

Zie hiervoor ook: http://www.tilburg.nl/actueel/nieuws/item/tilburg-is-shelter-city/

Justice & Peace (J&P) is de landelijke ondersteuningsorganisatie voor shelter cities. Zij berichten o.a. op: http://www.sheltercity.nl/city/tilburg/

Bedoeling is dat Christopher tijdens zijn verblijf een facebook-pagina gaat vullen: https://www.facebook.com/sheltercitytilburg/

Het programma voor Christopher wordt op dit moment gemaakt. Portefeuillehouder Mario Jacobs van Mondiale Bewustwording en Christopher spreken elkaar op 29 maart. Verder zijn er gastlessen gepland op scholen in Tilburg en is de mensenrechtenactivist op 15 april te gast bij de scholierencompetitie.