Door Bea Mieris op 24 september 2020

Motie Makersfonds+

De PvdA Tilburg maakt zich grote zorgen over de makers, de ZZP’ers, de freelancers en de kleine culturele instellingen en organisaties in Tilburg. Door het corona virus gaan voorstellingen niet door of wel met kleinere bezoekersaantallen, zijn festivals afgelast en vele andere culturele ontmoetingen. Mogelijk dat de teugels door een tweede corona golf weer strak aangetrokken moeten worden.
Hoe gaat het met onze makers in de stad? Lukt het hen om de corona periode door te komen? We horen verhalen van makers en van technici in geluid, licht en decorbouw die hun instrumenten en hun installaties moeten verkopen om de woonlasten te kunnen blijven betalen.
In april vroeg de PvdA om een corona kunstloket. We zijn nu weer vijf maanden verder.
Een grote meerderheid in de gemeenteraad steunt onze oproep om een Makersfonds+ en om andere oplossingen om onze makers, ZZP’ers, freelancers en kleine culturele instellingen en organisaties door de corona tijd heen te helpen.
Lees hier de ingediende motie: Motie Makerfonds+
Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris