Nieuw PvdA-raadslid Aziza Aboulkacem geeft eerste inbreng in de raad

Door Aziza Aboulkacem op 3 oktober 2022

Door het installeren van PvdA-raadslid Yusuf Çelik als wethouder in juni, kwam er een zetel vrij in de driekoppige fractie van de PvdA. Deze plek is inmiddels ingenomen door Aziza Aboulkacem. Ze stond als zesde op de lijst, maar door voorkeursstemmen kwam ze op plek vier terecht. Deze plek geeft haar nu recht op de derde PvdA-zetel in de gemeenteraad. Na een inwerkprogramma, heeft Aziza haar eerste inbreng als gemeenteraadslid mogen geven. Hieronder lees en zie je er meer over.

Aziza is bijna 15 jaar persoonlijk assistent geweest van vier verschillende burgemeesters van Tilburg. Ze is dus al lang politiek betrokken en kent de gemeente als geen ander. Ook is ze trouwambtenaar en uitvaartceremoniespreker. Aziza wil dat bewoners in de stad worden geholpen daar waar zij zelf opgeven of de weg niet weten. Ze wil dat mensen met vragen bij de juiste ambtenaar terecht komen en dat de wijken inzetten op verbinden met elkaar.

Vandaag heeft ze haar eerste inbreng gegeven in de gemeenteraad. Een echte ‘maiden speech’ was het niet, maar voor Aziza toch een mooi moment dat werd gevolgd door applaus van de raad. Aziza vroeg in haar inbreng om meer aandacht voor de wijk in het evenementenbeleid, om de vele wijkevenementen die Tilburg rijk is te steunen. Ze gaf aan dat de organisatoren door stijgende kosten de evenementen soms maar moeilijk kunnen organiseren, terwijl de evenementen wel een erg belangrijke sociale rol vervullen in de wijken.

De inbreng van Aziza, voor meer aandacht voor wijkevenementen in Tilburg

Aziza Aboulkacem

Aziza Aboulkacem

Ik ben Aziza Aboulkacem – Jardaoui. Vele Tilburgers kennen mij als de persoonlijk assistent van de burgemeesters over de periode 2008 – 2021. Inmiddels ben ik ondernemer, maar nog meer Tilburgers kennen mij als trouwambtenaar of als uitvaartceremoniespreker. Ik ontmoet mensen op de meest bijzondere en kwetsbare momenten in hun leven. Nu zit ik in

Meer over Aziza Aboulkacem