Oplossing voor fietsprobleem Dwaalgebied na vragen PvdA

Door Bea Mieris op 13 december 2022

Gratis fietsenstallingen zijn al jarenlang een positief Tilburgs gegeven. Fietsers maken er dankbaar gebruik van. Voor het Dwaalgebied zou er eind 2022 ook een gratis stalling komen. Echter is deze uitgesteld, waardoor er veel fietsen illegaal worden geplaatst in het Dwaalgebied, en vervolgens weggehaald door AFAC. De PvdA heeft vragen gesteld over een tijdelijke oplossing voor dit probleem.

AFAC ruimt actief fietsen op plekken waar ze niet horen te staan, zo ook in het Dwaalgebied. Op zich is dat begrijpelijk als het gaat om de toegankelijkheid voor voetgangers, mensen met rolstoelen en kinderwagens. Zonder fietsenstalling in de buurt voelt het echter niet prettig als je fiets is geruimd. Om dit te voorkomen zijn door de gemeente blauwe zones aangelegd voor het kort parkeren (1 uur) van fietsen en scooters. Deze zijn echter van beperkte omvang en kunnen niet alle bezoekers van het dwaalgebied aan. In het Dwaalgebied wringt het dus.

De PvdA heeft dit aangekaart bij het College door vragen te stellen tijdens het vragenhalfuurtje van de raadsvergadering. Het College heeft hierop positief gereageerd, door aan te geven dat het aantal blauwe zones in het Dwaalgebied wordt uitgebreid. Ook zal de 1 uur-regel heroverwogen worden; veel mensen parkeren toch langer in de zones. Ook het plaatsen van extra beugels voor fietsen wordt meegenomen. In juli 2023 zal vervolgens de nieuwe fietsenstalling voor het dwaalgebied open gaan. Op deze manier heeft de PvdA een passende tijdelijke oplossing voor het fietsprobleem afgedwongen!

Hier kan je een reactie van wethouder Grashoff lezen naar aanleiding van de vragen van Bea.

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris