Door Privé: Guus Sluijter op 20 december 2016

Preventie voor schuldhulpverlening

Tijdens de begrotingsbehandelingen heeft de PvdA Tilburg een motie ingediend voor meer innovatie en preventie bij de schuldhulpverlening. Meer mensen en meer geld voor schuldhulpverlening is goed, maar het kan ook beter. De Goede Gieren ( www.goedegieren.nl ) hebben in hun onderzoeken laten zien dat er meer kan aan het voorkomen van schulden en dat dat niet alleen in het belang is van de gezinnen met schulden maar ook van de schuldeisers (verhuurders, energiebedrijven, zorgverzekeraars enz.). Want schulden en incasso’s zijn duur, voor iedereen, en leiden vaak van kwaad tot erger. Kortom: de PvdA pleit voor incassovrije wijken. Goed dat in Tilburg daar aan gewerkt gaat worden. De motie roept ook op tot innovatie bij schuldhulpverlening: onorthodox maatwerk en pilots als de reguliere aanpak tot impasses leidt.

De motie is overgenomen door het college. Lees het hier na: Motie_018nieuw_PvdA_SP_D66_GL_schuldhulpverlening_preventie_en_innovatie (1)

Privé: Guus Sluijter

Privé: Guus Sluijter

Guus Sluijter is per 18 juli 2016 het nieuwe fractielid van de PvdA Tilburg.  Guus Sluijter is 58 jaar en oud-voorzitter van de PvdA-afdeling in Tilburg. Guus kent de stad en de gemeentelijke politiek goed en is momenteel werkzaam als strategisch adviseur op het gebied van economie en innovatie in de gemeente Eindhoven. Met zijn

Meer over Privé: Guus Sluijter