Door Yusuf Celik op 4 februari 2016

PvdA prikactie 6 feb: schoon Ypelaerpark

Pagina Spandoek PvdA Tilburg_79511Op zaterdag 6 februari organiseert de PvdA Tilburg de allereerste prikactie. Met bewoners prikken tegen zwerfafval en voor een schoon Ypelaerpark. Tussen 10.00 en 12.00 zal er geprikt worden om het park aan de Stokhasseltlaan weer schoon te krijgen. Als voldoende bewoners 5 min. kunnen missen dan is het park in een handomdraai schoon. Het is jammergenoeg hard nodig.

De PvdA Tilburg heeft altijd oog voor Tilburg-Noord en Stokhasselt in het bijzonder. Een fijne wijk om te wonen, maar ook een levendige wijk. Anderhalf jaar geleden stelde de fractie nog de massale vissterfte in de vijver aan de kaak. Zie hier . Inmiddels is de vijver gedempt en is het ontwerp voor een nieuwe vijver zo goed als klaar. Een doorn in het oog vormt echter nog steeds het zwerfafval in en rondom het park. Ondanks dat veegwagens van de gemeente elke week vegen blijft er nog heel wat zwerfafval liggen.

Raadslid Yusuf Celik heeft onlangs ter plekke gekeken en vragen gesteld aan het college van B&W over het onderhoudsniveau van het park. Dat is duidelijk te laag. Ook is gevraagd hoe woningcorporatie en bewoners kunnen helpen om het probleem op de lange termijn tegen te gaan. Lees hier de vragen: Vragen ex artikel 47 Reglement van Orde Ypelaerpark

Aangezien de schriftelijke vragen in 8 weken worden beantwoord heeft de PvdA enkele bewoners voorgesteld om de handschoen zelf op te pakken om het probleem op de korte termijn op te lossen; Zo is de eerste PvdA prikactie geboren. Samen de wijk leefbaarder maken, daar helpt de PvdA graag aan mee.

Yusuf Celik

Yusuf Celik

Mijn naam is Yusuf Celik (38 jaar). Ik ben sinds 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem Politiek gaat over mensen. Over zorgen, ideeën, klachten, dromen en ambities van alledag. Als gemeenteraadslid probeer ik open te staan voor

Meer over Yusuf Celik