PvdA-raadsleden voor de raadsperiode 2022-2026 geïnstalleerd

30 maart 2022

Tussen 14 en 16 maart 2022 vonden de gemeenteraadsverkiezingen door heel Nederland weer plaats. Zo ook in de gemeente Tilburg. Tijdens deze verkiezing zijn de 45 raadsleden voor de aankomende raadsperiode van 2022 tot 2026. De PvdA heeft drie zetels gewonnen, waarmee het de gemeente de komende vier jaar een stukje socialer, eerlijker en groener wil maken.

De uitslag

De PvdA heeft met de drie gewonnen zetels een winst van één zetel behaald ten opzichte van de vorige verkiezingen, in 2018. Tijdens die raadsperiode zaten Yusuf Çelik en Bea Mieris namens de PvdA Tilburg in de gemeenteraad. Zij lieten vanuit de oppositie het PvdA-geluid doorklinken, bijvoorbeeld door te strijden voor betaalbaar wonen, meer groen, en goed werk voor alle bewoners van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en de Biezenmortel.

De raadsleden

De aankomende raadsperiode kan de PvdA dit geluid dus nog beter laten horen door de extra zetel. Deze zal ingenomen gaan worden door Stefan Jansen, die samen met Yusuf en Bea de PvdA Tilburg zal vertegenwoordigen in de raad. Stefan is al lang sociaal betrokken bij Tilburg. Zo is hij recentelijk voorzitter van de Quiet Community Tilburg geweest, die strijdt tegen stille armoede in de stad. Op 30 maart zijn de drie raadsleden officieel geïnstalleerd voor de komende vier jaar.

Wat nu?

Yusuf, Stefan en Bea zullen als PvdA-raadsleden de standpunten van de partij vertegenwoordigen, en daarmee strijden voor een socialere, eerlijke en groenere gemeente. Ook zal de partij de komende tijd deelnemen aan de onderhandelingen voor een coalitie die de stad de aankomende vier jaar zal gaan besturen.