PvdA stelt vragen over woonzorg-complex voor inclusieve zorg

Door Aziza Aboulkacem op 10 september 2024

Het woonzorg-complex voor Indische ouderen aan de Doctor Deelenlaan in Tilburg gaat niet door. De projectontwikkelaar heeft vanwege een tekort aan financiële middelen besloten het project niet te realiseren. De ontwikkelaar wil nog wel een woonzorg-complex voor ouderen realiseren, maar de cultuurspecifieke doelgroep komt te vervallen. PvdA raadslid Aziza Aboulkacem – Jardaoui stelt naar aanleiding van deze situatie vragen aan het College. De PvdA is namelijk van mening dat er ruimte moet zijn voor inclusieve zorg, waarbij er woonzorg-complexen zijn voor specifieke doelgroepen.

Vanuit de doelgroep van Indische ouderen waren reeds 300 inschrijvingen verzameld, wat aangeeft dat de vraag groot is. Nu het doelgroepgerichte woonzorg-complex komt te vervallen, wil de aanbieder onderzoeken of ergens anders in Tilburg deze cultuur sensitieve zorg kan worden aangeboden.

De PvdA heeft gevraagd of het college kennis heeft genomen van het besluit dat het complex voor deze doelgroep niet doorgaat. Daarnaast heeft zij vragen gesteld waarom er binnen de gemeente Tilburg nog geen aanbod van inclusieve zorg is, aansluitend bij iemands authenticiteit en cultuur. Tot slot wil de PvdA weten wat het college doet om dit wel te gaan realiseren. Het college heeft immers zelf antiracisme en inclusiviteit als belangrijke pijlers in haar beleid staan. Gezien de grote behoefte aan inclusieve ouderenzorg in Tilburg, heeft de PvdA ook gevraagd wat de huidige stand van zaken is van een ander gepland woonzorg-complex in Tilburg Noord. Daarnaast heeft raadslid Aziza gevraagd of het college bereid is om te helpen met het bespoedigen van de ontwikkeling van deze locatie.

Tijdens het vragenuur gaf de wethouder van gezondheid, zorg en cultuur antwoord op de vragen. Ze had kennis genomen van het artikel en geeft aan dat het College inclusieve zorg belangrijk vindt. Ze geeft ook aan dat het College communiceert naar zorgaanbieders dat cultuur sensitief werken van belang is, zodat diverse groepen bij huidige zorglocaties terecht kunnen. Het is de wethouder niet duidelijk waarom het initiatief aan de Doctor Deelenlaan niet doorgaat. Vervolgens stelde de PvdA de vraag waar de 300 reeds ingeschreven personen nu terecht kunnen, gezien de krapte bij huidige zorglocaties. De wethouder geeft aan dat deze vraag met de ontwikkelaar besproken moet worden. PvdA raadslid Aziza geeft aan dat het gesprek met initiatiefnemer en ontwikkelaar om te bespreken waarom dit plan van de baan is al gepland is.

Aziza Aboulkacem

Aziza Aboulkacem

Ik ben Aziza Aboulkacem – Jardaoui. Vele Tilburgers kennen mij als de persoonlijk assistent van de burgemeesters over de periode 2008 – 2021. Inmiddels ben ik ondernemer, maar nog meer Tilburgers kennen mij als trouwambtenaar of als uitvaartceremoniespreker. Ik ontmoet mensen op de meest bijzondere en kwetsbare momenten in hun leven. Nu zit ik in

Meer over Aziza Aboulkacem