Door Yusuf Celik op 27 mei 2016

PvdA Tilburg wil OMWB op orde

Piushaven 5As. maandag vergadert de gemeenteraad in een extra ingelaste raadsvergadering over de ontwerpbegrotingen voor de komende jaren van de Omgevingsdienst Midden en West Brabant (OMWB). De OMWB heeft de afgelopen twee jaar enorme verliezen laten zien. Voor Tilburg betekent dit dat de stad in totaal 1,1 miljoen moet bijpassen en structureel meer gaat betalen voor de diensten die vanuit de gemeenschappelijke regeling worden afgenomen. Oude hypotheken en slechte aansturing op het kantoor worden als redenen voor de verliezen aangedragen. De OMWB staat zelfs onder financieel toezicht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De PvdA Tilburg is van mening dat Tilburg niet de dupe mag worden van slecht management en vraagt wethouder Jacobs (GoenLinks), als portefeuillehouder personeelszaken en lid van het Dagelijks Bestuur van de OMWB, de dienst op orde te brengen. De huidige interne bezuinigingen en transformatie van de organisatie zijn in de ogen van de PvdA onrealistisch en niet concreet genoeg. De PvdA vraagt aan de wethouder om doortastend op te treden om de belangen van Tilburg en daarmee de toekomst van de OMWB veilig te stellen. Hiertoe zal de PvdA een motie indienen.

Lees hier de motie: motieOMWB op orde

Yusuf Celik

Yusuf Celik

Mijn naam is Yusuf Celik (38 jaar). Ik ben sinds 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem Politiek gaat over mensen. Over zorgen, ideeën, klachten, dromen en ambities van alledag. Als gemeenteraadslid probeer ik open te staan voor

Meer over Yusuf Celik