Door Yusuf Çelik op 17 maart 2015

Reguleer de achterdeur #wietteelt

9601128351_d67960031f_bDe fractie van de Partij van de Arbeid wil een oplossing voor de achterdeur. Het is aan burgers van de stad niet meer uit te leggen dat de verkoop van wiet gedoogd wordt, maar het telen en bevoorraden van de coffeeshops strafbaar is. De zware criminaliteit die nu verbonden is aan het telen van hennep baart de fractie grote zorgen.

Op 12 november 2014 heeft de gemeenteraad van Tilburg het college van B&W verzocht samen met andere gemeenten in Nederland te starten met een experiment voor gereguleerde wietteelt. De vervolgstappen voor dit experiment werden geblokkeerd door minister Opstelten.

Inmiddels heeft de gemeente Heerlen haar onderzoek naar bevoorrading van coffeeshops door gecertificeerde bedrijven gepresenteerd. Een verantwoord experiment met gereguleerde wietteelt vereist volgens het onderzoek 2 juridische stappen; het verkrijgen van een Opiumwetontheffing en het verkrijgen van medewerking door de Minister van Veiligheid en Justitie.

De PvdA fractie heeft de volgende vragen aan het college: art47gecertificeerdebedrijvenhennep

Na aanleiding van de artikel 47 vragen in Tilburg zijn er op landelijk niveau Kamervragen gesteld. De Kamervragen zijn hier te lezen: KamervragenGemeentewiet

Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Mijn naam is Yusuf Celik (40 jaar). Ik ben sinds 2022 wethouder Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg voor de PvdA. Hiervoor was ik vanaf 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem. Politiek gaat over mensen. Over zorgen,

Meer over Yusuf Çelik