Sportmanifest: ‘Jonge kinderen gratis sporten’

Door Yusuf Celik op 15 maart 2018

Jonge kinderen, 4- en 5-jarigen, in Tilburg moeten gratis kunnen sporten.  Dit idee lanceert de PvdA-Tilburg in het sportmanifest dat de partij deze week presenteert.

Het Sportmanifest van de Partij van de Arbeid is opgesteld met hulp van leden, vrijwilligers en bestuurders in de sport. (lees via deze link het Sportmanifest

Het manifest is gelanceerd om sport onder de aandacht te brengen tijdens de lokale gemeenteraadsverkiezingen. “Dit belangrijke onderwerp heeft bij alle beschouwingen nog geen aandacht  gehad”, meent lijsttrekker Yusuf Celik.

Een Elftal voor de Sport, noemt de PvdA het manifest. De partij wil de destijds zo succesvolle Melkertbanen terug, wil sportaccommodaties weer betaalbaar maken en investeren in een ouderensportfonds om drie andere voorbeelden te geven van de in totaal elf concrete voorstellen uit het sportmanifest.

Celik: “De Partij van de Arbeid draagt de sport in Tilburg een warm hart toe. Sport maakt Tilburg sterker en socialer. De sport biedt de Tilburgse samenleving namelijk heel veel voordelen. Het is goed voor de gezondheid, de sociale cohesie, we ontlenen trots aan mooie sportprestaties en genieten ervan als we daar naar kijken.”

Waarom dit onderwerp geen rol heeft gespeeld tijdens de lokale gemeenteraadsverkiezingen is de lijstrekker van de PvdA een volstrekt raadsel.

Celik: “Elk weekend zijn er weer tienduizenden vrijwilligers, coaches en sporters in de weer met hun passie. Als we vanuit de politiek de sportbeweging kunnen versterken, dan moeten we dat absoluut doen! Sportend Tilburg verdient het te weten wat de politieke partijen willen”, aldus PvdA-lijsttrekker Yusuf Celik. 

Yusuf Celik

Yusuf Celik

Mijn naam is Yusuf Celik (38 jaar). Ik ben sinds 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem Politiek gaat over mensen. Over zorgen, ideeën, klachten, dromen en ambities van alledag. Als gemeenteraadslid probeer ik open te staan voor

Meer over Yusuf Celik