Tilburg circulair en groen, ook bij huurwoningen?

Door Stefan Jansen op 29 juli 2022

Woningbouwcorporaties beheren duizenden woningen. Deze woningen verwisselen regelmatig van huurder. Soms moeten deze door een vertrekkende huurder ‘kaal’ opgeleverd worden. Hierdoor beland veel aankleding – zoals gordijnen of mogelijk goede kasten – op de stort. De PvdA is – met oog op duurzaamheid en een circulaire economie – benieuwd hoe dit in Tilburg zit, en Stefan Jansen heeft namens de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het College. 

Het College antwoordt dat het opleveringsbeleid per woningcorporatie verschilt, maar dat er altijd gekeken wordt naar spullen die nog bruikbaar kunnen zijn voor de volgende verhuurder, zodat er zo min mogelijk bruikbare spullen naar de stort worden gebracht. Bij Tiwos, zo geeft het College aan, wordt de bestaande inboedel bijvoorbeeld zo goed mogelijk omschreven en gefotografeerd, zodat de kans dat de nieuwe huurder het overneemt zo groot mogelijk is.

Ook stelde de PvdA vragen over het behoud van groen in de tuinen, want ook hiervan wordt soms veel naar de stort gebracht. Het College geeft aan dat er in Tilburg geen sprake is van het verplicht leeghalen van de tuin. Er wordt wel gezorgd dat de tuin in goede staat wordt opgeleverd, bijvoorbeeld door hoge bomen te snoeien. Ook wordt er samengewerkt met Struikrovers; een groep die planten redt van de sloop of stort.

Wil je de vragen en antwoorden in het geheel teruglezen? Dat kan hier.

Stefan Jansen

Stefan Jansen

Op 16 maart 2022 ben ik gekozen als raadslid namens de PvdA in mijn mooie en geliefde Tilburg. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik hier. Ik ben hier ook geboren en getogen en trots op onze stad. Mijn doel is dat Tilburg weer het thuis wordt van iedereen die in onze gemeente

Meer over Stefan Jansen

Waar ben je naar op zoek?