Door Bea Mieris op 22 maart 2021

Uitkomst Wijkevoort-debat maart 2021 – Reflectie Bea

In oktober 2020 besloten de coalitiepartijen in de gemeenteraad van Tilburg een referendum over Wijkevoort, de aanleg van een nieuw bedrijventerrein in een groen landschap, niet toe te staan. Dit tot teleurstelling van de 1900 Tilburgers die dit verzoek hadden ingediend. 27 inwoners besloten het er niet bij te laten zitten en bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de coalitie om een referendum niet toe te staan. Een bezwaarschriftencommissie hoorde deze inwoners en besloot na wijs beraad dat de coalitie juridisch gezien een referendum kon tegenhouden.
Nu zijn we als gemeenteraad natuurlijk geen juristenraad. Dus besloot Bea namens de PvdA de coalitie een nieuwe kans te geven door voor te stellen naar de bedoeling van de referendum verordening te kijken en een referendum over Wijkevoort alsnog toe te staan.  Het was een ultieme positief bedoelde poging om de coalitie en de oppositie alsnog op een lijn te krijgen.
Helaas zweeg de coalitie, behalve D66. Door de D66-woordvoerder werd mijn voorstel omschreven als ‘een kind dat de zin niet krijgt en maar door blijft drammen’.
De voltallige oppositie steunde mijn voorstel wel.  Helaas is hiermee de kans op een referendum voorgoed verkeken en ga ik door het leven als ‘de klimaat drammer van Tilburg’, een eervolle titel! Klik hier voor het artikel in het Brabants Dagblad over de beslissing, en hier voor het Tilburgers.nl-artikel.
Bijgevoegd is het voorstel dat voorafgaand aan de vergadering werd omgezet in een amendement: Motie Wijkevoort Alsnog Referendum
Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris