Uitreiking van jubileumspeldjes aan vijf leden

19 december 2022

Op zondag 11 december stond De Boemel vol met mensen. De 75e verjaardag van PvdA-lid Hans Krosse werd gevierd. Als verrassing kwam fractievoorzitter Stefan Jansen niet alleen Hans Krosse verrassen, maar ook Wim Dijkstra en Ruud van Eijkeren. Alledrie deze oud-wethouders van Tilburg zijn maar liefst 50 jaar lid van de PvdA en ontvingen daarom de gouden jubileumspeld! Wij feliciteren ze van harte en bedanken ze samen voor 150 jaar lidmaatschap!

Links Ruud van Eijkeren, in het midden Hans Krosse, en rechts Wim Dijkstra

Op een later moment heeft Stefan ook nog gouden speldjes uitgereikt aan twee echte powervrouwen, Wil Scholten (links op de foto)en Rita Barto (rechts op de foto):

Wil Scholten
Deze Udenhoutse dame is van oudsher zeer politiek betrokken. Ze deed vroeger zelfs nog de Politieke Vorming voor Vrouwen. Ook was ze zeer actief in vrouwenbewegingen, zowel binnen als buiten de PvdA. Als voormalig lerares op de basisschool kent ze veel mensen in het dorp. Voor de PvdA was ze onder meer voorzitter en secretaris van de afdeling Udenhout. We danken haar voor alle jaren lidmaatschap!

Rita Barto
Onze Rita ademt sociaaldemocratie. Haar hele leven leeft ze naar haar idealen. Ze was enkele jaren actief als lid van de Provinciale Staten in Brabant. De laatste jaren is ze burgerraadslid in Tilburg. Ze is daar een onmisbare schakel voor de fractie. Vooral op de terreinen zorg, ouderenbeleid en ontmoetingsplekken in buurten en wijken. Ook geeft ze steeds meer gastlessen aan basisschoolleerlingen om zo haar drive voor de lokale politiek aan de jeugd door te geven. Rita, je bent een topper!

Links Wil Scholten, rechts Rita Barto