Yusuf Celik verkozen tot lijsttrekker!

7 september 2021

Op dinsdagavond 7 september hebben de leden van de PvdA Tilburg gekozen voor Yusuf Celik als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Yusuf (40) woont sinds 22 jaar in Tilburg. Veel van onze leden kennen hem al een tijdje, aangezien hij sinds 2014 in de gemeenteraad zit voor de PvdA Tilburg en sinds 2016 fractievoorzitter is. In 2018 was hij ook al lijsttrekker voor de PvdA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Yusuf in zijn eigen woorden over waarom hij het lijsttrekkerschap aanvaardt:

“Met veel plezier heb ik mijn tijd en energie aan het raadswerk gespendeerd. De belofte van de Tilburgse droom op een betere toekomst moet voor alle Tilburgers bereikbaar blijven. Ik kom uit een arm gezin, maar voel me in Tilburg met mijn gezin met twee kinderen inmiddels zo rijk als de koning. Deze ‘rijkdom’ gun ik anderen in de stad ook en drijft me om er weer met volle energie een periode tegenaan te gaan. Naar elkaar omkijken, daar gaat sociale politiek over. Er liggen voor Tilburg genoeg kansen voor stedelijke ontwikkeling, meer bestaanszekerheid en de groene economie. Kansen die samen met wijkbewoners en inwoners bedacht, gepland en uitgevoerd moeten worden. Nu is het, na acht jaar oppositie, tijd om als PvdA verantwoordelijkheid te gaan dragen en vanuit een andere positie steviger te gaan bouwen aan de Tilburgse droom; een stad waar je prettig en betaalbaar kunt wonen, je jezelf kunt zijn, er meer groen in de stad is, voldoende goede speelplekken zijn voor de jeugd en waar iedereen gelijke kansen krijgt. Kortom, een stad waar iedereen zich vrij en gelukkig kan voelen!”

Afdelingsvoorzitter Diana van Wanrooij: ‘Ik ben ontzettend trots dat Yusuf Celik de lijst voor de PvdA Tilburg aan wil voeren en het enthousiasme waarmee hij door onze leden verkozen is. Samen met de rest van onze kandidatenlijst zal Yusuf de komende vier jaar hard aan het werk gaan voor een eerlijke toekomst voor iedere Tilburger!’