2 september 2017

Yusuf Celik voorgedragen als lijsttrekker PvdA Tilburg

Fractievoorzitter Yusuf Celik (36) is door de PvdA-afdeling Tilburg voorgedragen als lijsttrekker. Met de voordracht van Celik kiest de afdeling voor nieuw elan en een fris geluid in de Tilburgse politiek. Op woensdag 11 oktober wordt de voordracht tijdens de (openbare) ledenvergadering officieel bekrachtigd.

Celik neemt sinds 2014 zitting in de gemeenteraad en voert sinds oktober 2016 de fractie van de PvdA in Tilburg aan. Onder zijn aanvoering heeft de PvdA Tilburg gewerkt aan een herkenbare PvdA op de  onderwerpen werk, armoedebestrijding en zorg. De fractie van de PvdA heeft onder zijn leiding het stadhuis als vaste vergaderplek ingeruild voor het wijkcentrum de Ypelaer in Tilburg-Noord. Vanuit Tilburg-Noord is succesvol gestreden voor de intensivering van de aanpak van armoede, overlast en werkgelegenheid in de vorm van ‘pacten’ voor kwetsbare wijken. Niet voor niets bezocht ook landelijk fractievoorzitter Lodewijk Asscher in juli deze wijk en nam de bevindingen mee voor komende Tweede Kamerdebatten.

Fractievoorzitter Celik noemde afgelopen juli Tilburg een stad in steigers, maar ook een stad waar de balans zoek is geraakt. “15.000 Tilburgers zijn werkzoekend, nog eens 15.000 leven in een armoedesituatie. Er zijn kinderen in deze stad die dromen om geen honger te hebben. En dat in de een na rijkste stad van het land. Laat dat eens op je inwerken. Dat moet en zal veranderen.” aldus Celik. Lijsttrekker Celik laat verder weten vereerd en trots te zijn met de voordracht en kijkt er naar uit om met de PvdA Tilburg een goede verkiezingsuitslag te maken.