Ons Team voor Tilburg

Ons Team voor Tilburg

Over Ons Team voor Tilburg

De grootste lokale politieke ledenvereniging van Tilburg heeft op 23 november met trots haar kandidatenlijst gepresenteerd en haar inzet voor de verkiezingen gedeeld. De Partij van de Arbeid zet de komende vier jaar vol in op een huis voor iedereen en een fatsoenlijk leven voor iedereen. Dat betekent meer betaalbare woningen en forse inzet op armoedebestrijding.

Lijsttrekker Yusuf Celik is verheugd om met dit team de verkiezingen in te gaan. ‘Een betaalbaar huis is een recht, aan fatsoenlijk leven in een fijne en veilige buurt gunnen we iedereen. Met onze kandidaten en ons programma laten we het stevige geluid van de sociale politiek horen en laten we zien naar onze inwoners te luisteren. Wij hebben een goed plan en willen dat voor Tilburg gaan uitvoeren”. De PvdA heeft de afgelopen periode met een ijzersterk team laten zien verbindend te kunnen zijn en positieve politiek te bedrijven. Het programma is opgesteld met input vanuit de wijken, precies de manier waarop de PvdA politiek wil bedrijven.

Op plek twee staat nieuwkomer Stefan Jansen. Als voorzitter van de Quiet Community heeft Stefan gebouwd aan de verbinding tussen ondernemers, organisaties die willen bijdragen aan een sociaal Tilburg en inwoners die net dat steuntje in de rug verdienen. Stefan is als advocaat arbeidsrecht werkzaam in Tilburg. De leden van de PvdA hebben op nummer drie gekozen voor de ervaren Bea Mieris. Bea heeft samen met Yusuf laten zien een ijzersterk team te vormen en zichtbaar te zijn. Op dossiers in de gemeenteraad, zoals Wijkevoort, maar ook in de wijken, met een heuse ‘Mieris’-tunnel onder de Ringbaan Zuid als haar meest zichtbare wapenfeit. Bea weet rood en groen als geen ander te combineren.

Posities 4 en 5 worden ingevuld door Hans Rube en Rita Barto. Beiden op dit moment actief als burgercommissielid. Hans Rube schrijft als oud-journalist met een vlotte pen over zijn bevindingen in de Tilburgse politiek. Met zijn ik-stap-er-op-af mentaliteit weet hij zorgen van bewoners om te zetten tot concrete vragen en oplossingen. Rita geeft met haar ervaring en haar vrijwilligerswerk bij meerdere organisaties in de stad een stem aan ouderen in de stad. Het ouderenbeleid is met haar in goede handen.

Vele Tilburgers kennen onze nummer zes uit het meest gelukkige moment van hun leven. De PvdA Tilburg is verheugd dat Aziza Aboulkacem het ja-woord heeft gegeven aan de sociaaldemocratie. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand heeft ze menig Tilburger in het huwelijk verbonden. Aziza is ondernemer en heeft samen met haar man een zaak aan het Johan Stekelenburgplein in Tilburg. Inwoners kennen Aziza natuurlijk ook als voormalig linkerhand van vier burgemeesters van Tilburg.

De top 10 wordt verder aangevuld met Remco van Gils (financieel medewerker en actievoerder Wijkevoort), Kees Stoffelen (pensioenadviseur), Jan Pieter Vorsteveld (gepensioneerde) en Paul van Duijnhoven (ICT consultant).