#1 Yusuf Celik

Beste Tilburgers,

Mijn naam is Yusuf Celik, woonachtig in Jeruzalem en lijsttrekker van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Ik zou me aan u willen voorstellen en u willen vragen om op 16 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Kiest u voor sociale politiek, dan kunt u stemmen op de Partij van de Arbeid Tilburg. Niet kiezen voor IK, maar voor WIJ. Met echte Tilburgse kandidaten, alleen dan met landelijke hulptroepen in Den Haag.

Samen met mijn vriendin en twee kinderen ben ik twee jaar geleden verhuisd van de Besterd naar Jeruzalem. Een wijk waar het fijn wonen is en van waaruit je op de fiets, langs een levendig Piushaven, in vijf minuten in de stad bent. De basisschool is op fietsafstand en de hockeyvereniging is op loopafstand te vinden. Met het gezin voelen we ons helemaal thuis in Tilburg en in de wijk.

Zoals het klokje in Tilburg tikt, tikt het nergens. Steeds meer mensen vinden een thuis in Tilburg. Een fijne woning, leuke baan, gezellige buren, voldoende groen, en speelplekken voor kinderen of kleinkinderen. Dat willen we allemaal. Helaas is dat niet voor iedereen haalbaar. Hoe lastig is het om een woning te vinden als je klaar bent met je opleiding? Maak je als jong gezin, zonder een jubelton, enige kans op de huidige woningmarkt? Ondertussen stijgen de energieprijzen en huren jaar na jaar vrolijk verder. Groen doen als je rood staat gaat niet. Bouwen voor mensen en niet voor een speculant. Er moet veel anders, en het kan anders. Al onze inwoners verdienen en fijn thuis. De PvdA Tilburg wil inzetten op meer betaalbare en energiezuinige woningen. Goed voor mens en milieu.

Om mee te kunnen doen moeten er voldoende banen zijn waar ook fatsoenlijk loon tegenover staat. Mensen in armoede moeten geholpen worden. Ieder kind verdient een eerlijke kans op een betere toekomst. De bezuiniging op de minimaregelingen, waarmee contributies voor sportverenigingen werden betaald, dient teruggedraaid te worden. De PvdA Tilburg maakt sociale keuzes zodat iedereen mee kan doen.

Op 16 maart kunt u uw stem uitbrengen. Ik hoop dat u kiest voor een sociale, eerlijke, en groene toekomst. Dat u kiest dat iedere Tilburger zich hier thuis kan voelen. De komende vier jaar gaan wij daar hard aan werken. Stem op de PvdA Tilburg!

Met vriendelijke groet,

Yusuf Celik
Lijsttrekker PvdA Tilburg 

 

 

 

Meer weten over Yusuf en zijn ideeën voor een sterker en socialer Tilburg?

Onlangs verscheen er een interview met Yusuf op Omroep Tilburg. Het interview is ook gepubliceerd op Facebook en is hier te vinden.

Zijn inzet voor gelijke kansen is in een dubbel interview opgetekend door het Brabants Dagblad en is hier na te lezen.

Yusuf heeft samen met Maarten (VVD Tilburg) ook een podcast opgenomen voor het programma Politiek Gelul. Dat is hier na te luisteren.

Te zien bij Undercover  op Netflix? Wat had Yusuf nu aan zijn fiets hangen???

De telefoon van Yusuf stond op een doorsnee zondagavond roodgloeiend. Seizoen drie van de populaire Netflix serie Undercover was van start gegaan. Yusuf legt de luisteraars van de ochtendshow op Radio 538 uit wat hij nu weer aan zijn fiets had hangen. Klik hier voor het interview

De enige echte Yusuf krijgt hulp van de enige echte Ferry

Yusuf daagde de makers van Undercover uit. Met name de hoofdrolspeler Frank Lammers in de personage van Ferry Bouman Er stond namelijk een rekening open voor de geleden imagoschade. Dat kon maar op één manier worden ingelost. Wil Ferry in zijn campagneteam? Het resultaat is hier te zien.

Ervaren raadslid

De afgelopen achtjaar heb ik me als raadslid ingezet voor de stad. Dat heb ik met veel liefde en plezier gedaan. Ik heb zowel binnen als buiten de raadszaal veel ondernomen om de stad sterker en socialer te maken. Binnen de raadszaal heb ik met voorstellen en ideeën laten zien me sterk te willen maken voor mensen die het moeilijk hebben, tegen een probleem aanlopen of net dat steuntje in de rug kunnen gebruiken. Buiten de raad heb ik me ook ingespannen mensen vanuit mijn positie als raadslid te helpen.  Bijvoorbeeld door een Sportdag voor vluchtelingen en wijkbewoners te organiseren, schoonmaakacties op touw te zetten, stages te lopen bij diverse afdelingen van onze gemeente, werkbezoeken af te leggen bij diverse instellingen en gewoon het gesprek aan te gaan en te luisteren. Daar is ook een filmpje van verschenen dat ‘Kampioenen van Vooruit’ is genoemd en gaat over mensen die zich inzetten voor hun wijk en medebewoners.

Beter leren kennen?

Ik maak graag een afspraak met u, ik ben te bereiken via telefoonnummer 06-23331817 of e-mail [email protected]

U kunt me eventueel volgen via

twitter: @yusintil

instagram: yusintil

facebook: yusintil