#2 Stefan Jansen

Beste Tilburgers,

Ik ben Stefan en sta op plek 2 van de lijst van de PvdA. Ik wil ervoor zorgen dat Tilburg weer het thuis wordt van iedereen die in onze gemeente woont. Iedereen binnen de ring of daarbuiten. Iedereen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, en Biezenmortel. Iedereen dezelfde kansen, ongeacht in welke wijk, buurt, of dorp je wieg heeft gestaan, waar je naar school gaat, of wie je moeder of opa ook is. Ik wil ervoor zorgen dat Tilburgers weer centraal komen te staan en niet het systeem.

Daarvoor zal ik standvastig zijn, 100% geven, en soms wat tegendraads zijn. Want eerlijk is eerlijk, zo zit ik ook wel in elkaar. Ik houd niet makkelijk mijn mond, geef niet makkelijk toe. En zoals je uit mijn ambities kunt opmerken: ik ben ook niet snel tevreden. Bovendien durf ik tegen de trend in te zeggen dat politiek ertoe doet, zeker lokaal. Daarvan ben ik overtuigd. De motivatie om voor meer mensen gelijke kansen te bieden, is mijn drive om nú de politiek in te gaan.

Thuis in Tilburg. Dat kan alleen door focus op mensen en buurten. Want hoe kun je je thuis voelen in Tilburg als je in armoede leeft? Hoe kun je je thuis voelen als je ziet dat er in Tilburg geen betaalbaar huis voor jou of je kinderen beschikbaar is? Of als je wijk niet veilig is of er slecht bij ligt? We moeten toe naar miljoeneninvesteringen in de wijken en dorpen. In huizen, straten, groen, en voorzieningen. Investeren in ons thuis in de eigen buurt. Een ongekend sociaal investeringsplan, waarbij we mensen een kans durven geven. Een toegankelijke gemeente die de hand uitsteekt. Zonder garanties op succes, met ruimte om te handelen naar wat nodig is, en met een stevige pot geld. Met coaching, begeleiding, opleiding, en basisbanen, maar ook met een formulierenverbod en energievouchers.

Je thuis in Tilburg voelen: Dat verdienen alle Tilburgers. Reken mij over vier jaar af als de verdeling van het geld en de aandacht over alle mensen en over alle wijken en dorpen niet beter is geworden.

Stem daarom op 16 maart 2021 op de PvdA.

Hartelijke groeten,

Stefan Jansen
Nummer 2 op de lijst van PvdA Tilburg