#5 Rita Barto

#5 Rita Barto

Over #5 Rita Barto

[email protected]

Beste Tilburger,

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Ik ben Rita Barto; 75 jaar en actief in de PvdA. Dat vermeld ik er graag bij omdat ik van mening ben dat ook ouderen nog voldoende mee moeten doen in de maatschappij. Daarvoor wil ik een voorbeeld geven.

Het voordeel van oud worden is dat je al veel geleerd hebt in je leven, maar nooit te oud bent om nog bij te leren. Wij kunnen onze ervaringen doorgeven aan de generaties onder ons om zo samen de huidige problemen te lijf te gaan en ideeën te ontwikkelen. Bijvoorbeeld voldoende woningen voor iedereen. Dat staat hoog in het vaandel van de PvdA. Het is verschrikkelijk dat jonge mensen heel lang bij hun ouders moeten wonen omdat ze geen huis hebben en ouderen in een te groot huis wonen. Dit probleem zullen we samen moeten oplossen zonder dwang.

De PvdA is ook een groot voorstander van voldoende mogelijkheden in de wijk of buurt om elkaar te ontmoeten. Voor ouderen is het fijn om samen koffie te drinken en een punt te hebben waar je met je vragen terecht kan. Maar waar ook andere activiteiten zijn zodat jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Deze wat kleinere mogelijkheden vindt de PvdA erg belangrijk. En daarbij vooral gebruik maken van de mogelijkheden die er al zijn.

Kortom, wilt u net als ik voldoende woningen en ontmoetingsmogelijkheden in de buurt? En wilt u de kracht van ouderen nog voldoende mee laten doen? Stem dan op de PvdA. U kunt me vinden op plek 5.

Met vriendelijke groet,

Rita Barto
Nummer 5 op de lijst van PvdA Tilburg