#7 Remco van Gils

#7 Remco van Gils

Over #7 Remco van Gils

Beste inwoner van onze gemeente,

Samen maken we van Tilburg een thuis.

Ik zeg bewust geen ik. Want ik kan nog geen huis bouwen als ik zou willen. En gezellig inrichten is ook niet aan mij besteed. Maar in de tuin voel ik mij wel thuis. Dus zonder bouwvakkers, meubelmakers, loodgieters, en elektriciens zou ik in een kale doos met een ingerichte tuin wonen. We hebben iedereen nodig om van onze stad een thuis te maken.

We moeten zorgen dat er een huis is voor iedereen. Niet bouwen om het bouwen en het vervolgens verkopen aan een marktpartij. Maar bouwen voor en door de inwoners. Bouwen voor een plek waar iedereen zich thuis voelt: Gericht op de vraag. Ook vergeten we niet om de mensen die al in het dorp of de wijk wonen mee te nemen met de plannen, en mee te laten praten over de plannen. Niet pas als de inkt al bijna droog is, maar vanaf het moment dat de inkt naar het papier gaat. Met gelijke kansen voor iedereen toewerken naar een betaalbaar huis voor iedereen.

De verdeling van de ruimte in onze stad moet beter. De bereikbaarheid van de stad en de dorpen moet verbeterd worden met goed openbaar vervoer, meer ruimte voor fietsers en wandelaars, en meer groen. Die ruimte moet op een goede manier worden onderhouden.

Als ergens strak asfalt voor auto’s of fietsers ligt, dan moet je daarnaast ook fatsoenlijk kunnen wandelen. Of beter gezegd of je nu goed ter been bent, nog in de kinderwagen ligt, met een rollator loopt, of in een rolstoel zit; de stoep moet een prettige plek zijn: Geen parkeerplaats voor allerlei vormen van vervoer, maar wel af en toe een bankje om even te rusten, en groen ingericht om de stad koel te houden. Foutparkeren moet dan ook weer met mensen aangepakt worden. Niet met een scanauto om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven, maar met mensen die begrip kunnen tonen en tips en oplossingen kunnen bieden.

Er moet ruimte worden aangewend voor station Berkel-Enschot/Udenhout. Toen ik nog jong was werd hier al over gesproken. Maar de trein rijd dat deel van onze gemeente nog steeds voorbij. We moeten niet alleen in gesprek met de NS om dit voor elkaar te krijgen, maar ook luisteren naar de inwoners van de dorpen om te weten wat de voorkeurslocatie is. Zodat De steun ook gezocht wordt bij de mensen die het station gaan gebruiken en moeten kunnen bereiken. We willen niet alleen de mogelijkheid om de auto daar te parkeren, maar ook dat je fiets er veilig staat als je in de trein zit.

Met vriendelijke groet,

Remco van Gils
Nummer 7 op de lijst van PvdA Tilburg