#8 Kees Stoffelen

#8 Kees Stoffelen

Over #8 Kees Stoffelen

[email protected]

Beste Tilburger,

Wie mij kent weet dat ik van alles doe, maar vooral een denker ben. Daarom ligt het misschien niet helemaal voor de hand dat ik de politiek in ga. Een wereld van doeners. Maar ik heb daar wel een idee bij.

Politiek is niet helemaal eerlijk. Er zijn altijd maar een paar zetels te verdelen. Daarom moeten politici luisteren naar de ideeën, meningen, en ervaringen van anderen. Maar ook dat is niet helemaal eerlijk. Niet iedereen heeft tijd om mee te praten, en wanneer heb je echt iedereen gehoord? Gelukkig zijn er verkiezingen om zo veel mogelijk mensen mee te nemen. Maar als je stemt is je stem dan gehoord? Niet echt. Hoewel dat ene kruisje veelzeggend kan zijn, kun je er nooit alles mee zeggen. En dan zijn er nog mensen die niet kunnen stemmen. Denk aan onze kinderen. Wat wij nu doen heeft gevolgen voor hen, maar zij kunnen niet mee beslissen. Daarom moeten politici denken aan anderen. Als iets bepaald wordt, dan geldt dat voortaan voor iedereen, ook de mensen die nergens om gevraagd hadden en zelfs de mensen die nog moeten komen. Daarom is politiek nooit helemaal eerlijk, nooit helemaal perfect, maar altijd groter dan één mening in het nu.

De PvdA is een partij met mensen die bereid zijn om te denken aan anderen. Het idee dat een beslissing voor iedereen geldt en daarom voor iedereen moet werken zit in de kern van de partij. Dat was voor mij de reden dat ik bij de PvdA een thuis kon vinden. Er is meer dan het hier en nu, we moeten met zijn allen vooruit.

Intussen zie ik in Tilburg de verdeeldheid toenemen. In het centrum zijn splinternieuwe voorzieningen maar dorpen en wijken blijven achter. Beleggers kopen huizen, anderen kunnen geen woning betalen. Ouders voelen dat ze hun kinderen op de goede school moeten krijgen omdat de verschillen groot zijn. Juist nu moeten we iedereen mee krijgen.

Daarom is het denk ik belangrijk om het eerlijke verhaal te vertellen. Je kunt pas iets waar maken als mensen er ook in geloven. Soms is dat niet alleen een simpele slogan, of de zoveelste belofte. Ik zal niet makkelijk maken wat moeilijk is. Maar ik zal de moeilijke vragen stellen als ergens te makkelijk over gedaan wordt. Dat is mijn idee van eerlijk.

Een denker in de politiek kan geen kwaad. Gewoon om nog een keer te vragen of het wel echt klopt, en of daar al rekening mee gehouden was. Om te voorkomen dat er mensen vergeten raken en het oneerlijk wordt. Om te zorgen dat het grotere plaatje klopt, en de keuzes bewust zijn.

Om die reden wil ik mij inzetten in de gemeenteraad van Tilburg. De stad waar ik opgegroeid ben en nog altijd van houd.

Met vriendelijke groet,

Kees Stoffelen
Nummer 8 op de lijst van PvdA Tilburg