#9 Jan Pieter Vorsteveld

#9 Jan Pieter Vorsteveld

Over #9 Jan Pieter Vorsteveld

Beste Tilburgers,

Graag stel ik mij met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen aan jullie voor.

Ik ben Jan Pieter Vorsteveld, 69 jaar, sinds 2014 bewoner van Tilburg. Vader van 2 kinderen en opa van 4 prachtige kleinkinderen. Als hobby bridge en wandel ik graag, verzamel ik de Europese hoofdsteden en doe ik vrijwilligerswerk.

Als bewoner van de Piushaven ben ik verbonden met het water en op loopafstand het mooie natuurgebied Moerenburg en het Leijpark. In mijn omgeving zie ik veel groen en natuur. Tilburg kan op andere  plekken echter nog wel het nodige extra groen gebruiken. Door de klimaatverandering krijgen we de komende jaren nog meer te maken met hitteperioden en overstromingen. Zowel meer groen als wateropvang zijn dan ook nodig in onze gemeente. Ook de omschakeling naar duurzame energie hoort hierbij: Van het gas af en meer stroom opwekken met zonnepanelen en windmolens.

Tilburg kent met zijn diverse wijken en dorpen een mooie geschiedenis; een echte arbeidersgemeenschap waar men van aanpakken weet. Gewoon en vriendelijk, met af en toe een beetje maauwen. Dit Tilburg mede verder mogen ontwikkelen zou mij een eer zijn. Als gemeenteraadslid wil ik daarbij open staan voor de geluiden uit de samenleving, de problemen en wensen van de bewoners in de buurt. Jullie hebben immers de beste ideeën hoe de buurt ten goede kan veranderen en hoe we beter met elkaar kunnen samenleven. Jong en oud, mensen met minder en meer inkomen, allemaal zijn we Tilburgers. Dus:

  • Een huis in een fijne buurt met leuke buren. Ja, maar wel betaalbaar en passend voor jongeren en ouderen.
  • Een duurzamer Tilburg. Ja, maar wel voor iedereen betaalbaar en niet alleen in bepaalde wijken en voor bepaalde inkomens.
  • Meer groen. Ja, maar niet op papier als belofte, maar echt zichtbaar. Dus bomen planten en niet kappen.

Met vriendelijke groet,

Jan Pieter Vorsteveld
Nummer 9 op de lijst van PvdA Tilburg