Guus van Gorp

Wijkambassadeur Tilburg-West (Kruidenbuurt, De Reit, 't Zand, Wandelbos)
Guus van Gorp

Over Guus van Gorp

tilburgwest@pvdatilburg.nl

“Ik ben 61 jaar en heb door mijn werk in journalistiek en zorg in veel plaatsen gewoond. We leven in een tijd dat de kranten vol staan over buurtkracht en burgerkracht. In die overmatige aandacht kan dat al gauw tot cliché’s verworden. Waar het echt om gaat is opkomen voor elkaar: daarom is het voor mij een bewuste keus geweest om wijkambassadeur te worden voor Tilburg-West. Want opkomen voor elkaar versterkt de maatschappij op buurt- en wijkniveau: en is daarom eigenlijk maatschappelijke mantelzorg van top tot teen. En dat in een veelkleurige wijk die met een mooie mix van jong en oud bruist van energie,
met tegelijkertijd ook steeds meer vastlopers. Daar ga ik graag mee aan de slag: hetzij als aandachtspunt voor het ombudsteam, hetzij voor de fractie. En ‘meepesaant’ hoop ik dat er in Tilburg een goede modus gevonden wordt om de wijkkranten als wegbereider van sociale buurtsamenhang overeind te houden: met waarschijnlijk het meest kansrijk het Amsterdamse model (in met name Amsterdam West) van buurtmediafonds/-coöperatie”.

(Ik heb bij de inspraakronde voor de perspectiefnota een pleidooi gehouden voor een lokaal mediafonds in Tilburg; Auke heeft dat voortvarend opgepakt”.