Kandidaat-raadslid #8

Joost Westland

Joost Westland

Over Joost Westland

joost@pvdatilburg.nl

Met veel plezier ben ik kandidaat voor de gemeenteraad namens de PvdA! Mijn naam is Joost Westland, geboren en getogen Tilburger en ik studeer Econometrics and Operational Research aan de Universiteit van Tilburg. Doordat ik niet in de meest luxe wijk van Tilburg ben opgegroeid heb ik gezien dat niet alle Tilburgse kinderen dezelfde kansen hebben. Daar wil ik de komende vier jaar vanuit de gemeenteraad graag verandering in gaan brengen. Zodat ieder kind in Tilburg een goede startpositie krijgt! Dat betekent voor mij niet alleen dat ieder kind met een ontbijt de dag begint, maar ook mee kan doen aan sport en muzieklessen!

Als 20 jarige student (en daarvoor als middelbare scholier) heb ik ervaren dat Tilburg een energieke stad is. Er is altijd wat te doen. De meeste evenementen bevinden zich alleen te vaak in de binnenstad en zijn daarom voor inwoners uit Udenhout, Berkel-Enschot en de Reeshof ver van huis. Daarom wil ik me hard maken voor genoeg evenementen buiten de binnenstad. Daarnaast is het belangrijk dat op uitgaansavonden er tot ‘s ochtends vroeg goede en betaalbare busverbindingen zijn zodat iedereen veilig thuis kan komen!

Wanneer mensen door een handicap geen betaalde baan kunnen vinden verdienen ze natuurlijk een plek in onze maatschappij. Voor mij is het erg belangrijk dat we mensen beoordelen op wat ze wel kunnen in plaats van op wat ze niet kunnen. Daarom zet ik me ervoor in dat we samen met de gemeente zorgen voor goede betaalde banen voor iedereen! Zonder dat we kwetsbare mensen vergeten.

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de duurzaam te wonen. De woning duurzamer maken kost veel geld. Omdat klimaatverandering moet worden tegengegaan, vind ik het erg belangrijk dat ook mensen met een kleine portemonnee duurzamer kunnen gaan wonen. Zodat we niet alleen de stad duurzamer maken maar ook de woonlasten betaalbaar houden.

Mijn speerpunten:

  • Ieder kind begint de dag met een ontbijt en is in staat om mee te doen aan sport of muziek.
  • Een goede en betaalbare busverbinding tijdens uitgaansavonden vanuit Tilburg naar Berkel-Enschot, Udenhout en de Reeshof.
  • Meer evenementen buiten het stadscentrum.
  • Investeren in het duurzaam maken van woningen van mensen met een laag inkomen. Zodat we twee vliegen in een klap slaan. Mensen met een kleine portemonnee betalen minder woonlasten en we gaan klimaatsverandering tegen.
  • Het behoud van de  Hall-of-Fame in de Spoorzone en het ontwikkelen van het centrum voor Urban Sports.
  • Tilburgers met een handicap moeten zich thuis voelen in de stad. Dat doen we door oog te hebben voor toegankelijkheid van openbare gebouwen maar ook door voor de meest kwetsbaren een beschutte werkplek te organiseren.