Algemeen bestuurslid

Kenneth Stam

PR en Sociale media

Met recht kan ik zeggen dat ik het nodige geluk heb gehad in mijn leven. Ik ben opgevoed door een hardwerkende, alleenstaande moeder en ik heb me in mijn jeugd nooit zorgen hoeven te maken over kleding, eten en schoolboeken. Maar naarmate ik ouder werd besefte ik dat er meer nodig is dan alleen geluk. Ik heb zelf hard moeten werken en mijn kans moeten grijpen om iets te bereiken. Zo heb ik na het vmbo, het mbo, het hbo, uiteindelijk de universiteit weten te bereiken en werk ik nu als projectleider bij het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van ministerie van Binnenlandse Zaken. Door mijn ervaringen weet ik zeker dat ik mezelf als geen ander kan inleven in de soms lastige situatie van anderen. 

Helaas zijn er zo veel mensen die behoorlijk minder geluk hebben en die minder kansen krijgen dan ik. Daarom wil ik er voor zorgen dat iedereen een gelijke kans krijgt en zich thuis voelt in Tilburg. Wat mij betreft gaat dat verder dan de papieren werkelijkheid op het stadhuis: dus niet stoppen wanneer een motie is aangenomen, of een vraag aan de wethouder is gesteld. Maar steeds teruggaan naar de mensen in de stad, of ook zij voelen dat er iets verandert. Want dat is waarom ik in de gemeenteraad wil: voor dé Tilburger die zich niet iedere week op het stadhuis laat zien, maar wel als geen ander uit kan leggen wáár het mis gaat en wát er beter kan.

Nu wil ik me graag inzetten om anderen steun te bieden, door mijn ervaringen en ideeën om te zetten naar politiek. Samen kunnen we er voor zorgen dat Tilburg een stad is waar we trots op zijn.

Daarom vraag ik jouw steun.

Mijn speerpunten voor de komende jaren:

– Investeren in een goede start van kinderen in armoede.

– Maatwerk bieden voor werkzoekenden.

– Investeren in lokale zorg; in personeel, opleidingen en meer aandacht aan bewoners.

– Meer zeggenschap geven aan inwoners van wijken en buurten vanuit de gedachte ‘de buurt bestuurt’.

– Meer zekerheid van inkomen door een rem op flexibilisering, te starten bij de eigen organisatie en via aanbestedingen bij organisaties die de gemeente inzet.