(duo)Voorzitter

Kevin Hordijk

Kevin Hordijk

Over Kevin Hordijk

Al sinds mijn jonge jaren heb ik diep respect voor de inwoners van ons land die de roeping voelen om zich in te zetten voor mens en maatschappij. Aan deze voorgangers heb ik veel te danken en leef ik gelukkig in een land waar ik, als homoseksuele man, grotendeels mijzelf kan zijn.

Met alle kansen die ik gekregen heb vind ik dat het mijn beurt is om onze samenleving weer een stukje mooier te maken, zodat ook toekomstige generaties wonen in een land met mogelijkheden en kansen. Dat vergt ook in 2019 nog steeds veel werk. Want heb je een taalachterstand, of problemen met leren, dan wordt het steeds lastiger om een baan te vinden of een huis te kopen/ te huren.

Daarnaast maak ik me zorgen om de gestagneerde emancipatie van LHBT+ mensen in de samenleving. Onze acceptatie is nog steeds geen gemeengoed. Sterker nog, eerder verworven tolerantie staat steeds vaker onder druk. Met name binnen groepen met een migratieachterstand en groepen met een sterke religieuze achtergrond moet daarom veel werk verzet worden, om deze negatieve spiraal te doorbreken en de inclusie binnen onze maatschappij te vergroten.

Daarom is wat mij betreft iedere dag een inclusieve dag en werk ik samen aan een beter Nederland. Doe jij met me mee?