Raadslid

Orkun Baytemir

Themacommissies: Sociale Stijging en Leefbaarheid
Orkun Baytemir

Over Orkun Baytemir

orkunbaytemir@raadtilburg.nl

Ik ben een geboren Tilburger (35 jaar geleden, nog in het oude Elisabeth-ziekenhuis) en heb altijd in Tilburg zuid gewoond. Momenteel woon ik in Koningshaven/ Broekhoven. Ik ben van Turkse komaf en heb naast mijn beide ouders nog één zus en één broer. Sinds juli 2006 ben ik gelukkig getrouwd en heb inmiddels twee dochters.

Mijn politieke aspiraties zijn begonen nadat ik me eind jaren negentig gestort had in het vrijwilligersleven. Ik heb de stichting Nieuwe Brabantse Academici opgericht samen met mijn beste vrienden, heb deelgenomen aan de werkgroep Link in de wijk Goirke Hasselt, ben voorzitter geweest van Culturele Vereniging Omerhacili, ik ben secretaris van de Suleymaniye Moskee aan de Wandelboslaan geweest, heb deelgenomen in de werkgroep ‘Theaters Tilburg’ en ik ben bestuurslid van Stichting Takadoum geweest.

Tijdens onze activiteiten met de Nieuwe Brabantse Academici ben ik veel in aanraking gekomen met politiek en politici en raakte ik mijn hart kwijt aan de PvdA. Ik ben toen lid geworden en ben meteen actief geworden van de werkgroep Multiculti. Ik heb in 2006 al mogen voelen hoe het is om kandidaat te zijn voor de gemeenteraad van de Partij van de Arbeid. Toen heb ik helaas net niet voldoende stemmen gehaald om met voorkeursstemmen de gemeenteraad te bereiken. In 2010 ben ik voor het eerst gekozen als 11 van de 11 raadsleden. die vier jaar heb ik veel geleerd, veel dossierkennis opgedaan en contacten gelegd met de stad, organisaties en me gefocust om mijn portefeuille onderwijs, jeugd, jeugdzorgtransitie en wijken.

Ik ben trots dat ik in 2014 herkozen ben en nog 4 jaar de stad Tilburg kan dienen en me kan inzetten om PvdA Tilburg weer op de kaart te zetten. Dat ga ik samen met de fractie doen door onze speerpunten Zorg en Arbeidsmarkt goed op de agenda te zetten. Ik ga ervoor zorgen dat Tilburg op deze punten koploper wordt en blijft om te laten zien dat PvdA de partij is die opkomt voor de mensen met mindere kansen op de arbeidsmarkt en voor mensen die het hardst onze hulp nodig hebben.

Over 4 jaar wil ik kunnen zeggen dat, mede dankzij PvdA Tilburg, er niemand in Tilburg en in de regio Midden Brabant zonder zorg zal komen te zitten. Daarnaast streef ik naar het laagste werkloosheidscijfer van Nederland.  Hier ga ik me hard voor maken!

Orkun Baytemir
Raadslid PvdA Tilburg
Woordvoerder: Arbeidsmarktbeleid Jeugdzorgtransitie en Onderwijs en Jeugd.