Blog van Aziza: mijn sociale PvdA-hart

Door Aziza Aboulkacem op 4 september 2023

Toen ik op LinkedIn een bericht las over een 12 jarig meisje uit Roosendaal die met haar spaarcentjes van het Suikerfeest na de ramadan chocolade en bloemen had gekocht om aan eenzame ziekenhuispatiënten te geven smolt mijn hart.

Eenzaamheid is een reeds bekend fenomeen in ons land. Maar als je dan ook nog eens ongeneeslijk ziek bent dan is het extra verdrietig als je dan naast ziek zijn ook nooit bezoek krijgt.

Goed voorbeeld doet goed volgen dacht ik.

Twee maanden geleden was het zover. Met nog twee dames die mij via LinkedIn hadden benaderd naar aanleiding van mijn oproep gingen we naar het ETZ Elisabeth, uiteraard vooraf afgestemd want je stapt niet zomaar bij mensen hun kamer binnen. Het was best spannend; bij wie en in welke gemoedstoestand kom je bij iemand aan zijn bed?

Ik vond het erg spannend maar die spanning was niet nodig.

Zo’n dankbaarheid en zoveel blijdschap van alle patiënten. Ze konden hun verhaal vertellen. De een vertelde meer dan de ander. En dat was prima. We gaven ze een bloemetje en een chocolade-bonbon.

Een kleine moeite met een grote impact.

Soms is alleen maar liefde voldoende.

Aziza Aboulkacem

#alleenmaarliefde ♥️

Aziza Aboulkacem

Aziza Aboulkacem

Ik ben Aziza Aboulkacem – Jardaoui. Vele Tilburgers kennen mij als de persoonlijk assistent van de burgemeesters over de periode 2008 – 2021. Inmiddels ben ik ondernemer, maar nog meer Tilburgers kennen mij als trouwambtenaar of als uitvaartceremoniespreker. Ik ontmoet mensen op de meest bijzondere en kwetsbare momenten in hun leven. Nu zit ik in

Meer over Aziza Aboulkacem