PvdA-motie voor zonnebranddispensers bij evenementen aangenomen

Door Aziza Aboulkacem op 6 juli 2023

De PvdA vindt het belangrijk om in te zetten op preventie bij gezondheidskwesties. Een goede bescherming tegen UV-straling door het gebruik van zonnebrandcrème hoort daar bij. UV-straling is namelijk een bron van huidkanker. Daarom roept ons raadslid Aziza Aboulkacem namens de PvdA de gemeente Tilburg op om in onze gemeente te onderzoeken of het mogelijk is om zonnebranddispensers te plaatsen bij evenementen in de gemeente Tilburg en in de publieke ruimte. De motie is aangenomen.

Jaarlijks krijgen 65.000 Nederlanders de diagnose huidkanker, en overlijden er 700 mensen aan deze vorm van kanker. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Steeds meer gemeenten bieden daarom gratis zonnebrandcrème aan in de publieke ruimte en bij evenementen. In Tilburg gebeurt dit echter nog niet.

Ons raadslid Aziza heeft daarom een motie ingediend om ook in Tilburg gratis zonnebrandcrème aan te bieden. De motie roept op om te onderzoeken of de gemeente Tilburg het plaatsen van zonnebranddispensers bij evenementen in de open lucht als voorwaarde kan stellen bij het afgeven van een vergunning van dat evenement. Ook vraagt de motie om onderzoek te doen naar het plaatsen van zonnebranddispensers in de publieke ruimte. De motie is aangenomen door de raad.

De volledige motie lees je hier.

Aziza Aboulkacem

Aziza Aboulkacem

Ik ben Aziza Aboulkacem – Jardaoui. Vele Tilburgers kennen mij als de persoonlijk assistent van de burgemeesters over de periode 2008 – 2021. Inmiddels ben ik ondernemer, maar nog meer Tilburgers kennen mij als trouwambtenaar of als uitvaartceremoniespreker. Ik ontmoet mensen op de meest bijzondere en kwetsbare momenten in hun leven. Nu zit ik in

Meer over Aziza Aboulkacem