PvdA vraagt aandacht voor de onzekere toekomst van studentenhockeyvereniging SHOT

Door Stefan Jansen op 10 maart 2023

De Studenten Hockey Vereniging Tilburg (SHOT) is de grootste studentensportvereniging van Tilburg, met meer dan 400 studentenleden. De velden van SHOT liggen op het studentensportcomplex van Tilburg University aan de Sportweg. Het complex ligt midden in de toekomstige ontwikkelingen van het Kenniskwartier. Het gebied zal hierdoor opnieuw ingedeeld gaat worden. De toekomst voor SHOT is daardoor zeer onzeker. De vereniging heeft sterke signalen dat er voor hen in de toekomst geen plek meer zal zijn op het terrein. Ons raadslid Stefan Jansen heeft over deze situatie vragen aan het College gesteld.

De PvdA vindt een levendig verenigingsleven en voldoende mogelijkheden voor Tilburgers om te sporten erg belangrijk. Daarom heeft Stefan namens de PvdA een tiental vragen gesteld aan het College over de situatie van studentenhockeyvereniging SHOT. Zo vraagt Stefan hoe zeker het is dat SHOT haar terrein aan de Sportweg moet verlaten, welke alternatieve locaties er in het geval van een vertrek zijn voor de vereniging, en in hoeverre SHOT wordt meegenomen in dit proces. De PvdA vindt het in het kader van de juiste participatie namelijk belangrijk dat het bestuur en de leden van SHOT worden betrokken bij deze ontwikkelingen. De PvdA vraagt het College daarbij ook om met Tilburg University te bespreken hoe SHOT behouden kan worden voor Tilburg.

Het College heeft de vragen van de PvdA beantwoord, en geeft daarin onder andere aan dat het nog niet 100% zeker is dat SHOT zal moeten vertrekken. Daarom geeft het College ook aan alternatieve locaties nog niet te onderzoeken; dat gaat pas gebeuren als het vertrek vaststaat. Het College geeft wel aan via Tilburg University contact te houden met SHOT, en met Tilburg University te bespreken hoe SHOT behouden kan worden voor Tilburg en het verenigingsleven van de universiteit.

De volledige vragen met antwoord van het College vind je hier terug.

Stefan Jansen

Stefan Jansen

Op 16 maart 2022 ben ik gekozen als raadslid namens de PvdA in mijn mooie en geliefde Tilburg. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik hier. Ik ben hier ook geboren en getogen en trots op onze stad. Mijn doel is dat Tilburg weer het thuis wordt van iedereen die in onze gemeente

Meer over Stefan Jansen