Solidariteit met de LHBTI+-gemeenschap: Tilburg hijst de vlag

14 april 2023

Geweld tegen de LHBTI+-gemeenschap is in Nederland helaas nog steeds een veelvoorkomend probleem. De laatste tijd zijn er veel incidenten in het nieuws geweest. Een teken dat er nog steeds discriminatie en haat is tegen deze gemeenschap, en de acceptie van LHBTI+’ers lang niet zo ver is als we zouden willen. Daarom geeft de Gemeente Tilburg gehoor aan de oproep van het COC om op 15 april de regenboogvlag te hijsen, als reactie tegen de discriminatie en haat. 

De afgelopen tijd zijn er verschillende incidenten in het nieuws geweest. Denk bijvoorbeeld aan de voetbalsupporters die een COC-gebouw belaagden en een regenboogvlag in de brand probeerden te steken, en de mishandeling van medewerkers bij een dragshowbar in Groningen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal discriminatie-incidenten rondom seksuele geaardheid stijgt, en het COC trekt daarom aan de bel.

Als statement tegen de discriminatie en haat die de LHBTI+-gemeenschap nog altijd treft, heeft het COC daarom opgeroepen om op zaterdag 15 april de vlag te hijsen tegen deze haat, en als steun voor alle LHBTI+’ers. De PvdA Tilburg vindt dit een belangrijk en – helaas – noodzakelijk gebaar, en steunt deze oproep dan ook van harte. Op de foto hijst onze wethouder Yusuf Çelik namens de PvdA Tilburg de regenboogvlag samen met het gehele College.