Tarieven gehandicapten parkeerplaatsen omlaag na inzet PvdA!

Door Bea Mieris op 10 oktober 2024

Vorig jaar stelde PvdA raadslid Bea Mieris vragen over de mogelijkheden en kosten van parkeren voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart in Tilburg. Destijds beloofde het college hier vooruitgang in. Inmiddels is de voorgestelde begroting voor 2025 gepubliceerd, waarin onder andere te zien is dat de prijs voor de aanleg van parkeerplaatsen op kenteken voor mensen met een gehandicaptenkaart flink zal dalen. De PvdA is erg blij met deze voortuitgang!

In september 2023 vroeg raadslid Bea aan het college of zij bereid is om mensen met een gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren aan te bieden. Daarnaast vroeg de PvdA waarom het aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in Tilburg veel duurder is dan in bijvoorbeeld buurstad Breda. Het college gaf toentertijd aan om te gaan onderzoeken hoe dit in Tilburg beter kon.

Het college heeft afgelopen vrijdag de voorgestelde begroting voor aankomend jaar gepubliceerd. Hierin komt onder andere terug dat het college verschillende tarieven voor gehandicaptenparkeerplaatsen wil verlagen. Het gaat hierbij om de tarieven voor het aanleggen van een eigen parkeervak (op kenteken), het verhuizen van een parkeervak en het vervangen van een kentekenplaat. In totaal wordt hier €41.000 voor uitgetrokken. Het tarief voor het aanleggen van een parkeerplaats op kenteken zal het meest dalen, dit wordt €250,- in plaats van €748,31. De kosten voor het verhuizen van een parkeerplaats dalen van €374,16 naar €250,-. Tot slot wordt ook het vervangen van kenteken goedkoper, dit gaat €150 kosten in plaats van €160,60.

Daarnaast wordt het mogelijk om gratis te parkeren in betaald parkeren zones. Hiervoor moet de gehandicaptenparkeerkaart in het digitaal parkeerrecht GPK-systeem worden geregistreerd. Hierdoor wordt het nog makkelijker om een goede parkeerplaats te vinden wanneer je mindervalide bent.

De PvdA is blij met deze veranderingen. Halverwege november zal de gemeenteraad in debat gaan over de begroting en zal deze officieel vastgesteld worden.

De vragen van de PvdA kan je hier teruglezen, de antwoorden zijn hier te vinden!

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris